Krizni štab dao veću slobodu kretanja

25. april 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Počinju sa radom frizerski saloni, teretane i pijace na zatvorenom prostoru, već od ponedeljka, 27. aprila, saopšteno je na jučerašnjoj konferenciji za medije Vlade i Kriznog štaba.

Svi objekti će obavljati posao uz dodatne mere predostrožnosti i dezinfekciju, vodeći računa o socijalnoj distanci unutar objekata, rekao je epidemiolog dr Predrag Kon. Preporučeno je da, gde je to moguće, objekti obavljaju delatnost po principu zakazivanja. Potvrđeno je i da će penzioneri tokom vikenda moći da izađu od 18:00 časova do 1:00 sat po ponoći, samo na pola sata šetnje, ne dalje od 600 metara od mesta prebivališta. Ova mera za penzionere će od ponedeljka biti produžena sa pola na ceo sat šetnje, a kreću da funkcionišu i međugradske autobuske linije.

Nešto ranije predsednik države je najavio mere koje će biti sprovedene već posle 1. maja, a tiču se daljeg vraćanja života u normalu. Planirano je otvaranje restorana i kafića u periodu od 3. do 10 maja ali uz pravljenja distance među gostima. Između 4. i 11. maja predviđeno je otvaranje hotela, banja, tržnih centra, ali ako se zdravstvena situacija pogorša, brzo ćemo se vratiti na strožije mere.

Facebook Komentari