Besplatno seme dobilo 150 poljoprivrednika

24. april 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Poljoprivreda

Još jedno preduzeće koje posluje na teritoriji opštine Srbobran uključilo se u akciju donatorstava, kao pomoć lokalnoj samoupravi u borbi protiv širenja virusa Covid-19. Reč je o preduzeću iz Nadalja „NB Soja gold“ koje će pomoći poljoprivrednicima u prolećnoj setvi.

Ugovor o donaciji semenske robe vredne sedam miliona dinara, potpisali su Radivoj Paroški, predsednik opštine i Žarko Bikić, direktor „NB Soja gold“. Vlasnik preduzeća „NB Soja gold“, Nebojša Nedeljković, takođe je prisustvovao sastanku u kancelariji predsednika opštine Srbobran.

„Ova velika donacija izuzetno je značajna za naše poljoprivrednike, posebno u uslovima kada se celo društvo bori protiv širenja zarazne bolesti COVID 19. Donaciju čini 1.500 setvenih jedinica a besplatno seme za prolećnu setvu dobilo je 77 poljoprivrednih gazdinstava u Srbobranu, 35 u Nadalju i 38 u Turiji. Ovakav humani potez nadaljskog preduzeća ‘NB Soja gold’ zaslužuje sve pohvale i zbog čega se u ime lokalne samouprave i svih gazdinstava zahvaljujem Nebojši Nedeljkoviću. Opština Srbobran, njeni privrednici, brojni pojedinci i građani, iz dana u dan svojim delima potvrđuju da nas krase solidarnost i briga o ljudima, što nas uvereva da ćemo uspešno prebroditi i ovu krizu. Svi su uključeni u ovu i slične akcije i dobar rezultat ne može izostati. I kada prođe sve biće nam potrebno zajedništvo i međusobna podrška, kako bi kao društvo u celini što pre ušli u normalne tokove života“, rekao je Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran, i pozvao i druge privrednike koji to mogu, da se uključe u akciju i pruže pomoć onima kojima je ona potrebna.

Par reči o svom preduzeću i donaciji rekao je i Nebojša Nedeljković: „Moj prvi privatni biznis je počeo u opštini Srbobran i zahvaljujući dobrim ljudima iz ove opštine, posebno poljoprivrednicima, moja firma uspeva da uspešno posluje i stigne do ovog nivoa. Sada kada nas je okupirao problem korona virusa, otvorila se prilika da mi pomognemo poljoprivrednike i na ovaj način zahvalimo im se na dobroj i uspešnoj dugogodišoj saradnji, iz koje je rasla i stasala i ‘MB Soja gold’. Želeli smo da svim tim ljudima uzvratimo na ovaj način, posebno u ovim teškim vremenima“.

Preduzeće „NB Soja gold“ bavi se otkupom i preradom soje za potrebe proizvodnje stočne hrane. Pored toga firma nudi konsalting usluge i pripremu biznis planova pri podizanju farmi i upravo je razvoj stočarstva prostor u kojem u budućnosti treba da raste i „NB Soja gold“, koja trenutno zapošljava 16 radnika. „Naša firma nalazi se na pravom mestu, na površinama na kojim su prinosi soje veoma dobri, počeli smo da se bavimo i izvozom, i naša ideja je da u budućnosti širimo kapacitete. Uspeli smo da se, i pored svega, dobro organizujemo i u ovim teškim danima mi beležimo povećanje proizvodnje i prometa robe, što nam je i dalo prostor da pomognemo poljoprivrednim proizvođačima“, dodao je Nedeljković za kraj.

Facebook Komentari