Donacija opštini i od preduzeća Vulkan Commerce

16. april 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Vanredna situacija u kojoj se država nalazi podstakla je mnoge privredne subjekte da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu sredine u kojima posluju, u srbobranskoj opštini neki su to već učinili, a sada im se priključilo i preduzeće ” Vulkan Commerce”.

U kancelariji predsednika opštine ugovor o donatorstvu potpisali su Radivoj Paroški ispred lokalne samouprave i Dragan Krnjetin u ime firme ” Vulkan Commerce”. Tačnije, reč je o dva ugovora čija realizacija treba da olakša rad opštine, odnosno njenog Štaba za vanredne situacije, tokom trajanja vanrednog stanja u sveri socijalne zaštite. Više o ovome rekao je predsednik opštine Srbobran i komandant Štaba za vanredne situacije Radivoj Paroški.

“Ugovori koje smo danas potpisali u mnogome će pomoći naš rad. Donator ‘Vulkan Commerce’ je prvim ugovorom ustupio opštini na raspolaganje jedno vozilo za potrebe zbrinjavanja socijalno ugroženog stanovništva tokom vanrednog stanja izazvanog epidemijom koronavirusa. Drugim ugovorom preduzeće ‘Vulkan Commerce’ i njegov vlasnik Dragan Krnjetin donirali su opštini Srbobran sredstva u iznosu od 150.000 dinara za naredna 3 meseca, kojima će biti obezbeđena hrana za socijalno najugroženije stanovništvo. Ovo preduzeće je i do sada iskazivalo veliku angažovanost u različitim kriznim situacijama, zbog čega može da posluži kao dobar primer socijalno odgovornog poslovanja. Ja se u ime lokalne samouprave i Štaba za vanredne situacije zahvaljujem preduzeću  ‘Vulkan Commerce’ i Krnjetin Draganu koji po ko zna koji put pokazuje veliku dozu humanosti u spremnosti da pomogne društvu tokom kriznih situacija”.

“Ovom prilikom želim da pozovem i ostale preduzetnike koji imaju mogućnosti i dobru volju, da se pridruže akciji donatorstva jer se nalazimo u dosta složenoj situaciji. Budžetski prihodi nisu na nivou koji je uobičajen, povećan je broj građana koji se nalaze u socijalnoj potrebi jer ne mogu da rade i zarade prihode za prehranjivanje porodice, obezbeđujemo tople obroke za najugroženije stanovništvo, više od 200 obroka, takođe smo obezbedili pakete pomoći za više od 2.000 penzionera sa primanjima nižim od 30.000 dinara; u realizaciji svega toga donacije privrednika nam mnogo znače. U ovom momentu nam je najznačajnije da dobijemo donacije kojima bi se obezbedila hrana za najugroženije kategorije stanovništva, u tom smislu nam je svaka pomoć veoma značajna.”, rekao je predsednik Paroški, pritom ističući da će lokalna samouprava pronaći dodatna sredstva kako bi se nastavilo sa pomaganjem ovim porodicama.

Po potpisivanju donatorskih ugovora vlasnik preduzeća ‘Vulkan Commerce’, Dragan Krnjetin, rekao je sledeće: “Vanredna situacija od svih nas zahteva da se vanredno i ponašamo, da udružimo snage i zajednički iznađemo rešenja za izazove koji su pred nama i to na najbezbolniji način. Mnoge ljude su ove vanredne okolnosti dovele u nezavidnu ekonomsku situaciju, što zahteva od svih nas koji smo u mogućnosti da pomognemo to i učinimo. Firma ‘Vulkan Commerce’ je kroz ceo svoj privredni život, dug 30 godina, uvek bila u mogućnosti da pomogne kad je to bilo potrebno. Nažalost, ponovo imamo razloga da se angažujemo jer nas nedaće ne zaobilaze. U skladu sa našim mogućnostima smo se angažovali u pokušaju da što više pomognemo lokalnoj samoupravi u prevazilaženju ovih vanrednih okolnosti. Istovremeno ovo je i apel svim mojim kolegama privrednicima, ako su u mogućnosti, da se priključe ovoj akciji u kojoj pomažemo socijalno ugroženom stanovništvu. Nadam se da ćemo ubrzo prebroditi krizu izazvanu koronavirusom, da ona neće još dugo trajati, a nama je do tada zajednički cilj i na neki način obaveza da zajednički delujemo.”, rekao je Dragan Krnjetin, dodavši da je njegova firma i dalje spremna da pomaže u skladu sa svojim mogućnostima, zbog čega se obratio i Stanici policije i Domu zdravlja u Srbobranu, sa željom da pomogne i ovim službama ukoliko budu imale takvu potrebu.

Facebook Komentari