Uskršnja čestitka župnika Žunji Tibora (VIDEO)

12. april 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Crkva

Policijski čas tokom celog vikenda i zabrana okupljanja građana učinili su da se ovogodišnja proslava najvećeg hrišćanskog praznika obavi isključivo u domovima vernika, bez crkvenog bogosluženja, zbog čega je župnik rimokatoličke crkve u Srbobranu, Tibor Žunji, odlučio da preko video snimka pozdravi vernike i uputi im čestitku.

U sažetoj i snažnoj poruci ljubavi poručio je sledeće:

“Hvaljen Isus i Marija. Draga braćo i sestre, Isusa živoga ne treba tražiti među mrtvima, uskrsloga treba tražiti u životu koji je prethodio njegovoj smrti. Od krštenja na reci Jordan do Velikog petka i smrti na križu. Uskrsnuće je dokaz da je Isus imao pravo u svemu što je govorio i činio. On je dokaz da sva njegova dijela i sve njegove riječi o Bogu koji nas ljubi, o božijem milosrđu koje nema granica, i te kako imaju smisla. Možda se nama, kao uostalom i njegovim učenicima u jednom trenutku, učinilo da je smrću na križu, stratištu za razbojnike, došao kraj svemu onome dobrome što je govorio i činio, da je sve u šta smo verovali i čemu smo se nadali bila iluzija, utopija jednog dobrog čoveka koji je kao još jedan u nizu nevin ubijen. Uskrsnuće je dokaz da to nije tako. Ono je potvrda da govor na gori i blaženstva, nisu utopija i da logika pšeničnog zrna koje živi samo ako umre, funkcionira i u našem ljudskom životu”.

“Uskrsnuće nam je najbolji dokaz da se doista isplati život u ljubavi, da se isplate opraštanja, da se isplati prihvaćanje drugoga i drukčijega, da se isplati dijeljenje, da služenje i žrtva imaju smisao. Uskrsnuće je potvrda da ljubav ne može umreti i da je jača od smrti. S ovim mislima, koje su istodobno i poziv na uključenje riječima i životom u nagoveštaj uskrsnuća radosti, svima želim sretan Uskrs. Hvaljen Isus i Marija.”, poručio je župnik u svom obraćanju.

Facebook Komentari