Podela paketa penzionerima se nastavlja

08. april 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Volonteri lokalnog Štaba za vanredne situacije obavili su veći deo posla koji se ticao podele paketa penzionerima, to će nastaviti da čine i u narednim danima, u vezi sa čim se ovaj opštinski organ oglasio saopštenjem.

“Volonteri Štaba za vanredne situacije opštine Srbobran u najkraćem roku isporučili su na kućne adrese sve pakete pomoći za penzionere sa primanjima manjim od 30.000 dinara. Prve reakcije primaoca pomoći bile su veoma pozitivne, posebno zbog činjenice da paketi sadrže i specijalna sredstva za održavanje higijene domaćinstva, što je veoma važno za onemogućavanje širenja korona virusa.

Volonteri su za ovu akciju koristili zvanične spiskove nadležnih službi koje brinu o pravima penzionera. Ipak, prilikom podele pomoći uočeno je da spiskovi koji su dobijeni od zvaničnih organa nisu kompletni i jedan broj penzionera, koji imaju pravo na ovu vrstu pomoći, nije dobio pakete. Zbog svega Štab za vanredne situacije ponavlja akciju pripremanja i distribucije paketa pomoći i u narednim danima svi oni dobiće ovu vrstu materijalne podrške.

Štaba za vanredne situacije sa zadovoljstvom konstatuje da je dosadašnja isporuka učinjena u najkraćem roku, zbog čega javne pohvale za angažman i energičnost zaslužuju svi volonteri”, navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije opštine Srbobran.

Facebook Komentari