Po jedna interaktivna tabla za svaku školu

08. april 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Škola

Svih pet škola u opštini Srbobran, četiri osnovne i jedna srednja, od danas su bogatije za po jednu interaktivnu školsku tablu sa projektorom, potvrdila je predsednica Aktiva direktora škola opštine, Julkica Popović.

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice raspisao je početkom godine konkurs za dodelu interaktivnih tabli sa projektorom za ustanove osnovnog i srednjeg obrazovanja na koji su se javile sve škole naše opštine. Table su u škole stigle upravo danas i čekaju povratak učenika u školske klupe.

“Na RTS programima koji emituju nastavu na daljinu upravo ovih dana imamo priliku da gledamo kako funkcionišu ove najsavremenije školske table. Doprineće osavremenjavanju nastave u svim školama, u skladu sa razvojem informaciono komunikacionih tehnologija”, rekla je Julkica Popović.

Ovo je samo početak kada je u pitanju nabavka IKT tabli, složne su u stavu direktorice svih školskih ustanova, i one najavljuju da će naredni period biće iskorišćen za dalje opremanje škola, na korist učenika i nastavnika.

Pored ove vesti Julkica Popović, koja je ujedno i direktorka OŠ “Vuk Karadžić”, nas je obavestila o tome da je škola od donatora koji je želeo da ostane anoniman, dobila 10 paketa pomoći namenjenih porodicama đaka koji dolaze iz socijalno najugroženijih porodica.

“U OŠ ‘Vuk Karadžić’ stigla je poruka da naša sugrađanka želi da pomogne najugroženijim porodicama. I ovoga puta želi da ostane anonimna, kao i zimus kada je toplim jaknama i cipelama opremila nekoliko učenika ove škole. Ovog puta spremila je deset paketa osnovnih životnih potrepština, a odeljenjske starešine su odabrale kojim učenicima, odnosno njihovim porodicama će biti najpotrebniji. Kolektiv OŠ ‘Vuk Karadžić’ joj se od srca zahvaljuje na humanom gestu. Naša plemenita Srbobranka je primer solidarnosti u zajednici u teškim vremenima.”, izjavila je direktorka Popović.
Facebook Komentari