Košarkašice poručuju: NAVIJAJ ZA ŽIVOT – OSTANI KOD KUĆE!

04. april 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Sport, Zdravlje

Oni koji sport vole izistinski nađu načine da se njime bave i u ovim vanrednim okolnostima, možda i najposvećenije tome su košarkašice ŽKK “Srbobran”. Iako su grupni treninzi davno obustavljeni devojke nisu prestale da rade na svojoj kondiciji i tehnici, i to nije sve.

 

Tim trenera u Ženskom košarkaškom klubu “Srbobran” nastavio je da se bavi trenažnim procesom polaznika škole košarke, umesto na parketu sportske hale ovoga puta podučavali su svoje košarkašice iz svog doma. Treneri Branka Subić i Nikola Krga podelili su zaduženja i zatim je svako za sebe snimao različite vežbe, kondicione i taktičko-tehničke, a zatim ih preko društvenih mreža delili sa košarkašicama. Tu edukacija ne prestaje, jer su devojke takođe uz pomoć kamera na ličnim telefonima zabeležile kako izvode pokazane vežbe i vraćale ih trenerima kao dokaz rada.

Posvećenost devojaka i devojčica je velika i odličan je primer svim građanima, bez obzira na pol i godine, kako se pametno može utrošiti vreme kojeg većina nas sada ima na pretek. Redovnim vežbanjem u kućnim uslovima pomoćićete sebi da ostanete zdravi i vitalni, a da ne govorimo o tome koliko trening može biti zabavan.

Pored toga mlade košarkašice svih uzrasta snimile su i video materijal u kom pozivaju ljude da ostanu u svojim domovima tokom trajanja vanrednog stanja, jer to je najbolji način da zaštite sebe i svoje voljene od virusa korona. NAVIJAJ ZA ŽIVOT – OSTANI KOD KUĆE!

https://www.facebook.com/zkksrbobran/videos/317009542607289/

Posebne poruke uputile su i košarkašice seniorskog tima, kapiten Mirjana Zorić i Mirjana Đokić. “Svaki dan se budimo strahujući da li ćеmо sutra biti tu gde smo i sada. Borba sa iznenadnim neprijateljem upletena sa istovremenom borbom sa samim sobom. Ostanimo kod kuće, vežbajmo, odmarajmo se i uživajmo sa svojom porodicom, ohrabreni željom dа što pre izađemo na teren, jači nego ikada!”, poručila je Zorićka, a sa istim motivom u svojoj poruci Đokićka je rekla sledeće: “Trudim se da poštujem sve mere predostrožnosti i ostanem kod kuće sa svojom porodicom. Mnogi od nas su želeli više slobodnog vremena za neke druge stvari, iskoristite ga na pravi način, posvetite se vašim роrodicama, takođe nekim drugim stvarima za koje ranije niste imali vremena. Ostanite kod kuće sa svojim porodicama, vezbajte kod kuće i mislite na druge!” , poručuju devojke. Na facebook stranici kluba možete pronaći još dva videa nastala kao kolaž vežbi sa vođenjem lopte, koje su košarkašice snimale tokom individualnog rada.

Jelena Ćurčić, igračica koja zbog povrede već godinu dana izostaje sa terena, zna kako je to dugo biti u nemogućnosti napustiti dom. Ovako izgleda njen dan sažet u jednom minutu uz poruku “Ostani kod kuće”.

https://www.facebook.com/zkksrbobran/videos/1906863792770881/

Pridružujemo se ovim porukama i pozivamo vas da izdržite još malo. Vrlo brzo ćemo opet moći da izlazimo i da se družimo, potrebno je samo malo strpljenja.

Facebook Komentari