Štab uveo olakšice ali i nova ograničenja

03. april 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Danas je Štab za vanredne situacije opštine Srbobran imao novo zasedanje na kom su doneti određeni zaključci, te ih ovom prilikom dajemo građanima na uvid kako bi mogli da postupaju u skladu sa njima.

Zaključci:

1. Ograničava se radno vreme svim trgovinskim i ostalim radnjama na teritoriji opštine Srbobran i to subotom od 07:00 do 12:00. U nedelju trgovinske i ostale radnje neće raditi. Navedeno ograničenje se izdaje zbog ograničenja zabrane kretanja lica u skladu sa Naredbom o ograničenu i zabrani kretanja na teritoriji Republike Srbije ( “Službeni glasnik RS” 34/20, 39/20,40/20 i 46/20) i zabrane kretanja koja važi od subota 13:00h do ponedeljka 05:00h ujutru. Odlukom Vlade Republike Srbije građani stariji od 65 godina moći će da kupe namirnice u prodavnicama u
subotu od 04:00 do 07:00 umesto u nedelju.

2 .Odlukom Vlade Republike Srbije u periodu trajanja vanrednog stanja, na sahranama može biti prisutno najviše 10 osoba, koje moraju poštovati međusobnu razdaljinu od dva metra.

3.a Predlaže se Opštinskom Veću opštine Srbobran da donese odluku da:

  • Zakupcima poslovnog prostora koji su u vlasništvu opštine Srbobrani a koji su privremeno obustavili obavljanje svoje delatnosti budu oslobođeni plaćanja zakupnine za period za koje je zakupac prijavio prekid obavljanja delatnosti. (dokaz- rešenje o prekidu obavljanja delatnosti iu APR-a)
  • Zakupci poslovnog prostora koji su u vlasništvu opštine Srbobran koji zbog vanrednog stanja svoju delatnost obavljaju delimično ili sa skraćenim radnim vremenom budu oslobođeni u visini od 40% od utvrđene zakupnine.

3.b Opštinski štab za vanredne situacije, opštine Srbobran poziva vlasnike poslovnih prostora i objekata u privatnom vlasništvu da izađu u susret svim zakupcima tako što će ih osloboditi dela plaćanja zakupnine ili ih potpuno osloboditi iste.

4.Opštinski štab za vanredne situacije predlaže svim trgovinskim radnjama koje posluju na teritoriji opštine Srbobran da se odluče da plasiraju proizvode od registrovanih poljoprivrednih proizvođača sa teritorije lokalne samouprave. Zbog trenutnih okolnosti, pod kojima poljoprivrednici imaju ograničene mogućnosti za plasman svojih proizvoda,Opštinski štab za vanredne situacije predlaže saradnju trgovinskih radnji i poljoprivrednika sa teritorije opštine Srbobran. Za povezivanje registrovanih poljoprivrednih proizvođača sa trgovinskim radnjam, i obratno, možete
kontaktirati Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj na email: [email protected] ili na broj 063 105 1166.

Zaključci su koje potpisuje Komandant opštinskog štaba Radivoj Paroški.

Facebook Komentari