Dve lokalne firme donirale opštini hranu u vrednosti većoj od 200.000 dinara

03. april 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Danas su u kancelariji predsednika opštine Srbobran potpisana dva donatorska ugovora izmeđi lokalne samouprave i preduzeća koja posluju u našoj opštini, “Scom” i “Best Seed Producer”, a sve u cilju pomoći lokalnoj zajednici tokom vanrednog stanja.

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, zahvalio se direktorima ovih firmi na pomoći koju su odlučili da upute zajenici: “Ova dva preduzeća rade na našoj teritoriji i zapošljavaju naše građane, a kao društveno odgovorne kompanije odlučile su se da doniraju prehrambene proizvode za ugrožene građane, u vrednosti više od 200.000 dinara. U ime lokalne samouprave zahvaljujem preduzećima koja su pokazala spremnost da daju svoj doprinos i podršku građanima u vanrednom stanju, i ovom prilikom apelujem na druga preduzeća da se, ukoliko su u mogućnosti, pridruže akciji prikupljanja pomoći za ugrožene građane, jer je veoma značajno u kriznim vremenima iskazati zajedništvo i solidarnost. Nekoliko preduzeća iz Srbobrana već se uključilo u prikupljanje pomoći, poput preduzeća ‘Vulkan comerc’ i ‘Reahem’, i nadam se da će ih u budućnosti biti još više”, rekao je Paroški u svom obraćanju novinarima.

U ime kompanija ugovore su potpisali Saša Vujačić, direktor preduzeća “Scom”, i Dragan Praštalo, direktor preduzeća “Best Seed Producer”. Novinarima se obratila  Ljiljana Milošević, direktorka marketinga u kompaniji “Best Seed Producer” sa namerom da istakne kako ima i drugih donacija i povoljnosti koje za opštinu Srbobran čini njena firma u ovo vanredno vreme.

“Od početka vanrednog stanja preduzeli smo niz akcija. Delimo besplatno seme za sve zaposlene u zdravstvu, vojsci i policiji, tako da svi koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo na svoje ime mogu da nam se obrate i dobiće seme koje im je potrebno, bez obzira na površine kojim raspolažu. Takođe, Ministarstvu poljoprivrede je naša kompanija i njeni sastavni delovi, ponudila uslugu skladištenja u hladnjačama, kao i besplatne usluge naših laboratorija”, istakla je Ljiljana Milošević.

Facebook Komentari