GRADITELJ: Dezinfekciona sredstva za sve građane

02. april 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Za sva domaćinstva u opštini Srbobran obezbeđeno je efikasno dezinfekciono sredstvo natrijum hipohlorit koje će građanima podeliti Javno komunalno preduzeće “Graditelj”.

“Ovo sredstvo građani su već mogli da preuzmu u sedištu JKP ‘Graditelj’, u ulici Dositeja Obradovića br. 2, a sada će i svako domaćinstvo dobiti određenu količinu. Nakon podele domaćinstvima, u sva tri naseljena mesta će biti postavljeni punktovi sa kojih će građani i sami moći da preuzmu ovaj dezinficijens, o čemu će blagovremeno biti obavešteni”, obaveštavaju građane iz JKP “Graditelj”.

Uputstvo za upotrebu rastvora natrijum hipohlorita:

Rastvor se može koristiti za dezinfekciju objekata, površina, materijala, opreme, pribora, instrumenata koji nisu u direktnom kontaktu sa hranom za ljude ili životinje, laboratorijskog staklenog posuđa, inkubatora, transportnih sredstava.

UPOTREBA: Za tretiranje objekata, površina, materijala, opreme, pribora i instrumenata.

Način upotrebe: dezinfekcija površina brisanjem – neophodno je da površine pre dezinfekcije budu očišćene od svih organskih materija. Preporučeno vreme kontakta je 10 minuta i duže. Ako se vrši dezinfekcija potapanjem onda je preporučeno vreme kontakta 30 minuta.

MERE ZAŠTITE:

Pri rukovanju sa natrijum hipohloritom neophodno je nositi zaštitnu opremu. Veoma je bitno pravilno skladištenje natrijum hipohlorita – na tamnom, hladnom i dobro provetrenom mestu, u odgovarajućoj ambalaži, skladišti se odvojeno od mineralnih kiselina.

PRVA POMOĆ:

Opekotine nastale dejstvom natrijum hipohloritom isprati sa puno vode. Odmah odstraniti kontaminiranu odeću. Oči isprati pod mlazom tekuće vode. U slučaju gutanja povređenom dati da pije vode i NE IZAZIVATI POVRAĆANjE. Kod bilo kakvog udisanja gasa hlora, najbitnija je brza reakcija i pozivanje medicinske pomoći.

Facebook Komentari