Obaveštenje za roditelje budućih prvaka OŠ J.J.Zmaj

01. april 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Škola

Roditelji i staratelji dece koja stasavaju za polazak u prvi razred osnovne škole moraće svoju decu da upišu u obrazovnu instituciju elektronskim putem usled vanredne situacije, zbog čegu je iz škole “Jovan Jovanović Zmaj” upućeno obaveštenje svima koji imaju nameru da njihovi mališani pohađaju ovu školu od septembra.

“Poštovani roditelji, ovim putem obaveštavamo Vas da će se zbog aktuelne situacije  i vanrednog stanja, a u skladu sa uputstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja , upis u prvi razred školske 2020/21.godine izvršiti elektronskim putem. Roditelji i drugi zakonski zastupnici će od srede 1. aprila 2020. godine biti u mogućnosti da stupe u kontakt sa našom školom, , preko nove usluge ‘Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu’, na portalu eUprava www.euprava.gov.rs. Potrebno je da roditelji posete pomenuti portal i izvrše prijavu.

Osim pomenutog vida evidentiratiranja zainteresovanosti roditelja da dete upišu u našu školu, moramo istaći da je škola u saradnji sa Opštinskom upravom Srbobran i PU “Radost”, dobila spisak budućih prvaka odnosno dece koja po mestu stanovanja i iskazanoj želji roditelja gravitiraju ka našoj školi. Ukoliko se roditelji do sada nisu prijavili u predškolskoj ustanovi za upis i njihova deca se ne nalaze na ovom spisku, mogu se prijaviti kod psihologa škole putem e-mejla: [email protected].

Nakon evidentiranja sve dece, a po definisanju datuma upisa u osnovnu školu, na portal eUprava biće dostupna usluga zakazivanja termina za upis i testiranja deteta. Naglašavamo da će prilikom upisa škola elektronskim putem iz službenih evidencija pribaviti sve potrebne podatke o detetu. Dakle, roditelji više neće biti u obavezi da donose dokumenta (izvod iz MKR, potvrdu o prebivalištu kao ni porvrdu o izvršrnom lekarskom pregledu).

Psihološko testiranje, a potom i formiranje odeljenja će obaviti školski psiholog kada se u skladu sa epidemiološkom situacijom za to steknu uslovi, o terminima će roditelji biti obavešteni putem eUprave, putem saradnje sa PU “Radost” (za sve one roditelje koji ne uspeju da ostvare kontakt preko eUprave), preko lokalnih medija, na FB stranici naše škole, na zvaničnoj internet stranici škole kao i putem lokalnih medija. Takođe, prilikom upisa i testiranja, roditelji će biti anketirani vezano za pohađanje izbornih i fakultativnih predmeta, kao i o zainteresovanosti za pohađanje produženog boravka.

Dragi naši prvaci,  budite nam zdravi i dobro nam došli!”; Psiholog škole, Lidija Banković.

Facebook Komentari