Upisa prvačića u školu tokom vanredne situacije

31. mart 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Škola

Kako je april mesec vreme kad osnovnoškolske ustanove testiraju buduće prvake, a poznato nam je da za to trenutno nema uslova, ministarstvo obrazovanja je razvilo model rada koji će se ove godine primenjivati pri upisu. Povodom toga, srbobranska OŠ “Vuk Karadžić” se oglasima obaveštenjem koje upućuju roditeljima i starateljima dece stasale za polazak u školu.

“Poštovani roditelji, u skladu sa uputstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a povodom situacije izazvane pandemijom COVID-19 OŠ ‘Vuk Karadzić’ vas obaveštava na koji način će se regulisati upis učenika u prvi razred naredne školske godine. Od srede 1.4.2020. na internet portalu E-uprava (www.euprava.gov.rs) će biti otvorena sekcija “Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu” putem koje će roditelji/zakonski zastupnici moći da upišu svoje dete.

– OŠ ‘Vuk Karadzić’ vas obaveštava da je od Opštinske uprave Srbobran, a u skladu sa zakonom, na samom početku vanrednog stanja, pribavila spisak sve dece stasale za upis u prvi razred školske 2020/2021.godine. Takođe je prethodno ostvarila saradnju sa PU ‘Radost’ Srbobran koja je dostavila spisak predškolaca čiji su se roditelji izjasnili da pohađaju našu školu. Ukoliko neko od roditelja želi da upiše dete u našu školu, a nije na tom spisku može se obratiti školskom psihologu na e-mail : [email protected] ili na telefon 062 527 949 radnim danima od 14 do 16 časova.

Takođe, ukoliko neko od roditelja/staratelja ima problema da pristupi ovoj sekciji na E-upravi, može se obratiti informatičaru škole na e-mail adresu: [email protected] ili na telefon 060 750 94 97 radnim danima od 14 do 16 časova.

– Nakon ovoga, na istom portalu će u narednom periodu biti otvorena usluga ‘Zakazivanje termina za upis i testiranje’ koje će obaviti školski psiholog i to bez potrebe da donesete i jedan papirni dokument. Informatičar škole koji ima zvanično ovlašćenje će, na osnovu vaše saglasnosti, pristupiti E-upravi i po službenoj dužnosti pribaviti podatke o vašem detetu iz Matične knjige rođenih, iz evidencije prebivališta, a iz Zdravstvenog informacionog sistema potvrdu o obavljenom lekarskom pregledu. Istog tog dana školski psiholog će obaviti testiranje vašeg deteta.

– O terminima testiranja kod školskog psihologa osim na portalu E-uprava, bićete obavešteni na više načina:

  • na sajtu naše škole,
  • na oglasnoj tabli naše škole na glavnom ulazu,
  • putem saradnje se Predškolskom ustanovom ‘Radost’,
  • obaveštavanjem na lokalnim medijima.

Testiranje ćemo obaviti kada se za to steknu uslovi, u skladu sa epidemiološkom situacijom u zemlji. Osnovna škola ” Vuk Karadzić” želi dobrodošlicu budućim prvacima!”, kaže se u obaveštenju koje u ime obrazovne institucije potpisuju Julkica Popović, direktor škole, i Violeta Pivnički, školski psiholog.

Facebook Komentari