Digitalne pripreme za malu maturu

31. mart 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Internet sajt Radio televizije Vojvodine (rtv.rs) od sutra, 1. aprila, počinje sa objavljivanjem video priloga koji će služiti da đake osmake pripreme za malu maturu, odnosno da ih podsete na gradivo koje su već savladali.

Svakog radnog dana od sutra biće objavljivani video materijali koji će pokrivati 7 školskih predmeta iz perioda obrazovanja od 5. do 8. razreda. Obnova gradiva koje će biti tema ispitnih pitanja na maloj maturi nalaziće se u odeljku sajta “Digitalne pripreme za malu maturu”, svakog radnog dana biće objavljivana tri zadatka, a ukupno će ih biti dve stotine iz matematike, srpskog jezika, biologije, hemije, fizike, geografije i istorije.

Zadaci su pripremani iz Zbirki za pripremu male mature od prethodnih godina, a predavači su nastavnici osnovnih i srednjih škola, kao i fakulteta, a svaki zadatak je, uz objašnjenje predavača, praćen animiranom ilustracijom koja učenicima pomaže da se podsete činjenica i već usvojenih znanja. Ovim putem Pokrajinski javni servis želi da izađe u susret nastavnicima i učenicima i omogući im, da na jednostavan i dostupan način obnove znanja iz ključnih predmeta.

Facebook Komentari