Nove oštrije mere opštinskog Štaba

21. mart 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Štab za vanredne situacije opštine Srbobran na vanrednoj sednici održanoj 21.03.2020. godine na osnovu odluke Vlade Republike Srbije donosi sledeće zaključke:
  1. Građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove nedeljom u periodu od 3 do 8 časova ujutru, u cilju kupovine namirnica u samoposlugama. Za sva lica mlađa od 65 godina period kretanja menja se subotom kada će kretanje biti zabranjeno od 20 do 3 časa ujutru.
  2. Zabranjuje se rad svih objekata unutar tržnih centara izuzev samoposluga prodavnice hrane i apoteka.
  3. Zabranjuje se boravak u svim parkovima i javnim prostorima namenjenim za sport i rekreaciju.
  4. Zabranjuje se javno okupljanje u zatvorenom prostoru u kome može boraviti maksimalno 5 osoba.
  5. Zabranjuje se ulična prodaja proizvoda kućne radinosti uključujući i prostor kod Svaštara.
  6. Zabranjuje se ugostiteljskim objektima da svoju delatnost vrše tako da korisnici kupljenu hranu i pića konzumiraju za stolom, šankom u samom ugostiteljskom objektu, ili bašti ugostiteljskog objekta. Ugostitelj u periodu trajanja vanrednog stanja neophodno je da uspostavi dostavnu službu, ili da organizuje šalter za prodaju hrane i pića bez ulaska u sam ugostiteljski objekat. Pri tome radnici  u ugostiteljskom objektu moraju biti opremljeni odgovarajućom higijensko-tehničkom opremom za sprečavanje zarazne bolesti. Ova mera se odnosi ne samo na restorane i kafiće nego i na druge objekte u kojima je za stolom ili šankom konzumirana hrana i piće (kladionice, igraonice, autoperionice…).
Facebook Komentari