NOVE MERE VLADE: Ukuda se međugradski javni prevoz

19. mart 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Danas u podne su zatvoreni srpski aerodromi, novom merom Vlada Republike Srbije čini isto i sa železničkim i autobuskim stanicama u zemlji, a zatvaraju se i granični prelazi.

Sutra u 8 časova svi granični prelazi biće zatvoreni za saobraćaj, sem za teretni. Sem što niko neće moći da uđe i izađe iz zemlje, neće moći ni unutar nje da se putuje autobusima i vozovima, dok je saobraćaj za lična vozila i dalje dozvoljen. Poslednji polasci autobusa biće najkasnije u 12 sati 20. marta. Takođe najavljeno je i skoro produženje policijskog časa. Pokazalo se da do sad sprovedene mere nisu dovoljne za zaustavljanje širenja virusa Kovid-19 zbog čega se nastavlja sa strožijim pristupom u rešavanju zahtevnog problema.

Mera produženja policijskog časa biće donešena u narednih 72 do 96 sati, čime će vreme za kretanje na otvorenom biti još kraće i time dodatno smanjene šanse za dalje širenje virusa. Procene stručnjaka su da bi bilo dovoljno 14-21 dan da se potpuno zaustavi širenje zaraze, ali pod uslovom da svo to vreme svi ostanemo u izolaciji. To je nemoguće izvesti ali se može pokušati sa nečim što će maksimalno ličiti na to, zbog čega u Vladi razmatraju i mogućnost potpunog zatvaranja ugostiteljskih objekata.

Facebook Komentari