OŠ J.J.ZMAJ formira digitalne učionice za rad na daljinu

17. mart 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Škola

Činjenica da se ne ide u školu ne znači da je školska gosina završena, ostalo je još dosta gradiva da se pređe i da se podele ocene za njegovo savladavanje. S tim u vezi iz Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” apeluju na roditelje svojih đaka da ohrabre decu u učenju kod kuće.

OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” iz Srbobrana od 16. marta, kada je uvedeno vanredno stanje u državi, prati i postupa po uputstvima Školske uprave, Ministarstva prosvete i Opštinskog kriznog štaba. U toku jučerašnjeg dana Školi je prispelo mnoštvo obaveštenja i uputstava sa kojima učenici i roditelji mogu da se blagovremeno upoznaju putem web sajta škole  kao i putem facebook stranice škole.

“Po uputstvu Školske uprave naši nastavnici i učitelji u toku jučerašnjeg dana izradili su planove za nastavu počev od danas 17.03.2020. godine i te planove u saradnji sa stručnom službom škole prosledili su Školskoj upravi. U toku je formiranje digitalnih učionica za rad na daljinu sa decom koja imaju elektronske udžbenike za 1.,2.,5. i 6. razred. Stručna služba dala je preporuke učenicima i roditeljima za učenje i kvalitetno provođenje slobodnog vremena sa posebnim akcentom na izbegavanje okupljanja i grupisanja. Učenici, nastavnici i roditelji u kontinuiranom su kontaktu putem različitih vidova elektronske komunikacije. Sva obaveštenja, preporuke i uputstva data su dvojezično na srpskom i na mađarskom jeziku.”, saopštila je Erika Munjin Sokola, direktorka škole.

Apel deci i roditeljima uputile su i školski pedagog, Marika Jović, i psiholog Lidija Banković: “Dragi naši roditelji, učenici. U ovoj teškoj i delikatnoj situaciji, kada je u našoj državi proglašeno vanredno stanje zbog pandemije COVID-19, svi moramo biti ujedinjeni. Ujedinjeni u ispunjavanju naših obaveza. Kao što znate, u školama je ukinuta nastava, ali učenici naši, to ne znači da ste na raspustu. Učićete ‘na daljinu’ odnosno kod kuće uz pomoć savremenih sredstava informisanja. Nastavu ćete već od danas pratiti preko Televizije (RTS 3), prema utvrđenom rasporedu. Naravno, ovaj vid učenja predstavlja novinu za vas, ali u ovome nećete biti sami. Vaši nastavnici i odeljenske starešine pružaće vam adekvatnu stučnu pomoć kako biste se što bolje snašli i odrađivali vaše školske obaveze. Sada ćete u kućnim uslovima da pratite nastavu, učite, izrađujete zadatke. Sve to uz dogovor sa vašim nastavnicima. Takođe, čuvajte svoje zdravlje i slušajte preporuke lekara i svojih roditelja”.

“Dragi roditelji i vaša pomoć će biti neophodna u prevazilaženju određenih poteškoća u realizaciji ovog vida nastave. Pratite i bodrite svoje dete u učenju. Cilj nam je zajednički, a to je da sačuvamo našu decu od zaraze, ali i da uspešno završe školsku godinu. Svim našim učenicima i roditeljima želimo uspešan rad i dobro zdravlje.”, složne su u stavu Marika Jović i Lidija Banković.

Facebook Komentari