Srbobranske ustanove poštuju preporuku Vlade

13. mart 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zdravlje

Preporuka Ministarstva zdravlja da se zabrane javna okupljanja u zatvorenom prostoru sa više od 100 ljudi orihvaćena je na sednici Pokrajinske vlade, kako bi se suzbilo dalje širenje virusa korona.

Vlada Vojvodine donela je meru zabrane takvih javnih okupljanja koju će u potpunosti poštovati sve organizacije, javne i privatne ustanove u pokrajuni, saopšteno je na sastanku. Kada su u pitanju Univerziteti, srednje i osnovne škole, kao i vvrtići, odlučeno je da oni nastave sa radom do daljeg, osim ako sa u nekoj od obrazovnih institucija ne pojave pojedinačni slučajevi oboljevanja učenika. U narednom periodi biće pojačan nadzora osoba koje se nalaze u kućnoj izolaciji, a apeluje se i na ostale građane da primenjuju pojačane mere higijene i poštuju preporuke Ministarstva zdravlja i u svemu postupaju po uputstvima nadležne zdravstvene službe.

Ovo su osnovne preporuke:

  • pojačana i česta higijena ruku;
  • izbegavanje kontakta sa osobama koje imaju znake infekcije organa za disanje;
  • izbegavanje masovnih okupljanja i boravka u prostorijama gde se nalazi veliki broj osoba;
  • pridržavanje mera zaštite od prenošenja infekcije kod svih osoba koje osete simptome infekcije organa za disanje.

Poseban broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa virusom korona je: 064/894-52-35, Instituta za javno zdravlje Vojvodine: 064/8028894 i 064/8028895.

Srbobranske Javne ustanove već su donele odluke o otkazivanju većih skupova, prvo je to učinjeno sa sportskim, a od danas i sa kulturnim dešavanjima. Dom kulture izdao je obaveštenje da će svi programi u sali Malog pozorišta biti otkazani do daljeg.

Facebook Komentari