Završena je opštinska liga u kuglanju. Šampioni su ekipa COLD STORAGE!

08. mart 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: kuglanje, Sport

Nakon tri meseca igranja, uz kratke pauze zbog praznika, završena je opštinska liga u kuglanju koju je organizovao Centar za sport i turizam pod pokroviteljstvom opštine Srbobran.

Prvo ovakvo takmičenje posle dugo vremena održano je u Srbobranu, ako izuzmemo jedan turnir, kuglaška liga je pravo osveženje u sportskim dešavanjima, a sve zahvaljući obnovljenoj dvorani za kuglanje. Učešće u ligi uzelo je 12 timova po 5 igrača, tačnije 60 bacača kugle, koji su po mišljenju direktora sportskog Centra, Slobodana Subića, tokom takmičenja značajno napredovali, podizali formu i svoje učinke.

“Iskren da budem kada smo pokretali ideju organizovanja lige u kuglanju, nismo očekivali ovako dobar odziv. U najboljem slučaju očekivali smo 10 ekipa, ali lagano prijavljenih 12 je sjajno. U većem broju ekipa u pitanju je amaterski nivo igre, ali su sve ekipe pokazale napredak. Verujem da će u narednim sezonama kvalitet napredovati, jer budimo iskreni, u zadnjih 10 godina većina nije nigde imala treninge. Većina ekipa je uz ligu održavala i redovne treninge, bar jednom nedeljno. Termini u kuglani su i dalje poprilično popunjeni i organizovanje ove lige je na neki način naš pokušaj da se odužimo tim ljudima koji neprestano dolaze i bacaju kuglu. Svi oni redovno dolaze, plaćaju termine, a na ovaj način sve to ima i nekog smisla jer mogu da se takmiče, osvoje priznanja, nagrade i redovno se druže. Zahvaljujem se svim učesnicima koji su se odazvali i učinili ovo takmičenje prelepim. Posebno se zahvaljujem ženskoj ekipi, koja je osvojila 3. mesto u jakoj muškoj konkurenciji. Lepo je što su se tako visoko plasirale, i kako je ovo finalno veče uoči 8. marta, na jedan poseban način ćemo ih nagraditi.”, rekao je Subić.

Subota veče, 7. mart, bilo je rezervisano za finalne duele 5. kola plej ofa, nakon kog su se saznali i osvajači prva dva mesta. Odmah po završetku takmičenja, svi timovi učesnici lige okupili su se u sali restorana sportske Hale, gde su im organizatori pripremili svečanu večeru, sa sve tortom sa motivima njihovog sporta, a skup je iskorišćen i kao prilika za dodelu priznanja i nagrada za najbolje timove i pojedince. Skupu je prisustvovao i predsednik opštine koji je nagradu uručio osvajačima lige, ali se pre toga sa par reči obratio okupljenim kuglašima.

“Pre svega, želim da pohvalim žensku ekipu koja je u muškoj konkurenciji osvojila 3. mesto, što je za svaku pohvalu. Drago mi je što je baš uoči Dana žena pokazano da su žene rame uz rame sa muškarcima i u ovom sportu. Imali ste zadnjih godina prilike da vidite, da od kako smo malo ozbiljnije počeli da radimo na razvoju sporta, a posebno sportskog Centra, dosta se toga promenilo. Većina takmičenja koje tokom godine organizujemo koriste našim sugrađanima, sportistima i rekreativcima, zaboravili smo u ranijem periodu taj rekreativni sport, ali na sreću mi imamo mlade ljude koji imaju ideje i volje da naprave takmičenja raznih vrsta. Uslovi u ovoj Hali mislim da su sad izvanredni, iako je jedna od najstarijih u Vojvodini, ona pruža utočište za mnoge naše klubove i gotovo da nema slobodnih termina. Uz pomoć pokrajunskog sekretarijata smo obnovili kuglanu, i u poslednjem razgovoru sa sekretarom Batezom informisao sam ga o tome koliko je veliko interesovanje građana za nju. Bio je jako zadovoljan onim što je čuo i rekao je da će i u buduće da pomaže šta god treba. I opština Srbobran je tu da pruži podršku za sport, klubove i turnire, a na vama je da to sa zadovoljstvom koristite i budete uspešni u onom čime se bavite.”, reči su koje je uputio Paroški okupljenim sportistima.

Sve ekipe koje su učestvovale u takmičenju dobile su od Centra za sport i turizam odgovarajuće zahvalnice. Kada su u pitanju individualna priznanja, za najbolju kuglašicu lige proglašena je Iboja Jagić, dok je za najboljeg igrača lige proglašen Saša Đuđić, inače član tima koji je osvojio prvenstvo. Kako je prethodno rečeno, 3. mesto u generalnom plasmanu osvojila je ekipa “Lady mame”, kojima je pored bronzanih medalja i pehara za treće mesto pripao i nagradni vaučer u vrednosti od 15.000 dinara za kupovinu sportske opreme u radnjama “Sport Vision”, a kako je u najavio bio i 8. mart, žene članice ovog tima dobile su i cveće. Dame su bile vrlo srećne zbog svog rezultata i nagrada koje su ih iznenadile. Uputile su zahvalnost organizatorima i svim takmičarima, kako kažu zajedno su se radovali svakom rezultatu, svakom rušenju kegli, nebitno ko ih je ostvario, jer je u prvom planu bilo druženje i fer plej.

Pehar i medalje za osvojeno drugo mesto, kao i vaučer na 20.000 dinara, pripao je ekipi “Kostadinović”, dok su šampioni prve opštinske lige u Srbobranu ekipa “Cold storge”. Njima je predsednik opštine uručio veliki pehar prvaka i vaučer od 25.000 dinara. Nakon ovog zvaničnog dela večeri, svi okupljeni uživali su u zajedničkom druženju uz večeru i piće. Više detalja sa ovog skupa možete pronaći u našoj facebook galeriji SrbobranDanas.

Facebook Komentari