Srpska napredna stranka ženama uz cvet čestitala 8. mart

08. mart 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Politika

Dan žena, 8. mart, praznik je na koji niko ko drži do sebe ne propusti da pokloni pažnju pripadnicama nežnijeg pola, s tom mišlju danas su među građane izašli i aktivisti lokalnog odbora Srpske napredne stranke, i to na više lokacija u opštini, a mi smo ih zatekli na Begluku.

Članstvo stranke već u pola 8 ujutru bilo je na pijačnom Trgu u ovom delu Srbobrana, gde su postavili svoj pult, odakle su svakoj prolaznici čestitali Dan žena i poklonili joj po karanfil ili ružu. Nekolicina aktivista ponela je u naručju cveće i obišla sve pijačne tezge, gde su darivali malim znakom pažnje i prodavačice koje i po hladnom vremenu snabdevaju građane različitim proizvodima.

Da nam kažu par reči o o osmomartovskoj aktivnosti, zamolili smo dvojicu mlađih članova srbobranskog odbora SNS-a, Todora Šimpragu i Radivoja Debeljačkog. “Srpska napredna stranka danas sprovodi jednu lepu akciju na teritoriji opštine Srbobran, delimo našim dragim sugrađankama karanfile, ukupno je spremljeno 1500 cvetova. U samom Srbobranu na tri lokacije delimo cveće, i na po jednom mestu u Turiji i Nadalju. Samo u Srbobranu u ovu akciju uključilo se više od 40 naših aktivista, uz još po 15 u Turiji i Nadalju, i svi oni će tokom celog današnjeg dana, praznika posvećenog našim ženama, deliti cveće kao male poklone pažnje. Pored pijace na Begluku, u Srbobranu se cveće deli i u samom centru, ali i na platou ispred Mesne zajednice, dok u Turiji i Nadalju akciju sprovodimo u centrima mesta. Srpska napredna stranka brine o ženama svih 365 dana u godini, ali kako je ovo Dan namenjen samo njima, tako ćemo i mi ceo ovaj dan maksimalno i isključivo posvetiti lepšem polu. Ovom prilikom i zvanično: Srećan vam 8. mart.”, rekao je Todor Šimpraga, a zatim je njegov stranački kolega Radivoj Debeljački, govorio o tome kako to stranka i lokalna samouprava koju vode, brinu o ženama tokom cele godine.

“Nama u Srpskoj naprednoj stranci veoma je važno da žene u svakom segmentu života budu potpuno ravnopravne sa muškarcima, što se može videti kroz različite inicijative koje sprovodi naša organizacija, i koje žene potpuno uključuju u politički i društveni život na svim nivoima. Mogli ste videti u prethodnom periodu, a to mislim da je veoma važno napomenuti, da su žene imale istaknute uloge u mnogim lokalnim ustanovama i samoj opštini. Mnogi direktori Javnih ustanova, kao i predsednica Skupštine opštine i veliki broj odborinika bile su žene. S tom praksom nastavićemo i dalje, na listi Srpske napredne stranke, koju smo predali Opštinskoj izbornoj komisiji, kao kandidati stranke za naredne lokalne izbore više od 40 posto su žene. Konstantno pokazujemo da brinemo o ženama, i ovom današnjom akcijom to činimo.”, objasnio je Radivoj Debeljački.

Facebook Komentari