RUKA SPASA za žene od žena

08. mart 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: udruženje

Tradicionalno darivanje pripadnica lepšeg pola od strane Udruženja žena “Ruka spasa” i ovog 8. marta je realizovano, a pošto je praznik pao baš na nedelju, idealno mesto za održavanje akcije bila je pijaca na Begluku.

Kako predsednica Udruženja Savka Lazić nije mogla da prisustvuje ovogodišnjem obeležavanju Dana žena, iz ličnih porodičnih razloga, uspešno su je odmenile njene drugarice i saborke iz udruženja. Već u 7 časova su bile na Begluku sa spremljenim darovima, iako su pletene korpe sa ručno izrađenim poklonima za srbobranske dame, mame, domaćice, tetke, bake i sestre bile spremne za podelu još u petak 6. marta, ali ih je loše vreme nateralo da odgode svoj naum za nedelju.

U početku su pokloni deljeni u blizini pijace, na novom trgu, ali kako se s vremenom broj prolaznica smanjio, vredne žene iz “Ruke spasa” uzele su u ruke svoje rukotvorine i ponele ih kroz pijacu. Obilazeći svaku pojedinačnu tezgu, poklanjale su darove prodavačicama i svim drugim ženama koje su se na pijaci zatekle. Među pripremljenim poklonima bilo je ručno pravljenog nakita, kecelja, oslikanih drvenih varjača i drugih unikatnih predmeta koji će koristiti njihovim novim vlasnicama, pri čemu su ih one same birale i tako uzimale baš ono što im treba i odgovara po dezenu.

Bila je ovo još jedna uspešno realizovana akcija “Ruke spasa” koja kao i mnoge pre ima za cilj da pokaže određenim društvenim grupama da neko na njih misli, da su važni zajednici u kojoj žive, a često i da olakšaju život našim građanima. Ova akcija je malo drugačija jer su isključivo žene darivale žene, pružajući jedne drugima podršku i pokazujući ljubav i pažnju iznad svega.

Facebook Komentari