Pobeda košarkašica u Ljuboviji

08. mart 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Gostovanje u dalekoj Ljuboviji, ekipi sa začelja tabele Druge ženske košarkaške lige, za ŽKK “Srbobran” bilo je plodonosno, pobeda u neizvesnoj utakmici sa malo koševa donela je preko potrebne bodove.

Ovom pobedom Srbobranke su zauzele 8. mesto na tabeli i pobegle iz zone ispadanja, a kako bi ga i zadržale moraće da se pokažu i u narednoj utakmici protiv ekipe “Karaburma”, koja takođe želi tu poziciju. Na utakmici u Ljuboviji, odigranoj u petak veče, najuspešnija košarkašica našeg tima bila je Tamara Ivkov sa 29 poena, jednom trojkom i 10 skokova. Pored nje, još samo 4 devojke su se upisale u strelce: Nina Zdravković 8 poena, Mirjana Đokić 7 (dve trojke, 10 skokova), Maja Stajkovski 6 poena i Branka Subić 6 poena.

Ovako mali broj koševa nalazio se i u skoru domaće ekipe, što je donelo i malo poena na semaforu 50:56 (15:17, 16:15,7:9, 12:15). Jedna od akterki ovog meča, igračica ŽKK “Srbobran”, Nina Zdravković dala je svoje kratko viđenje utakmice. “Za mene je ovo bila teška utakmica, nismo igrale možda najbolje. Nedostajale su nam neke igračice, par njih, iz autobusa smo izašle direktno na utakmicu jer je put trajao sat vremena duže zbog lošeg vremena, pa nismo ni imale vremena malo da se odmorimo, ali smo svo vreme želele pobedu. Sve ukupan utisak je odličan, jer smo naše druženje upotpunile pobedom”.

Trener srbobranske ekipe, Slobodan Subić, takođe nije krio zadovoljstvo zbog pobede, iako nije prikazana vrhunska košarka. “Što se kaže, pobedi se u zube ne gleda. Otišli smo na teško gostovanje u daleku Ljuboviju, putovali sat vremena duže od planiranog i faktički iz autobusa istrčali na teren. Imali smo skraćeno vreme za zagrevanje i oporavak od puta, što mislim da je uzelo danak ovoj utakmici. Takođe otišli smo tamo oslabljeni za Natašu Božić, našeg standardnog šutera iz spoljne linije, kao i Zorane Tanurdžić, koje zbog termina igranja nisu mogle da odlože svoje važne obaveze  i da budu sa ekipom u Ljuboviji. I pored toga našli smo način da odigramo utakmicu u gostima na mali broj poena, ne mnogo kvalitetnu, ali čvrstu i karakterno upornu što je bilo dovoljno za pobedu”.

“Do kraja prvenstva ostala su nam još dva kola, uz jednu nedelju neigranja zbog održavanja Kupa u ženskoj konkurenciji. Za dve nedelje nam dolazi beogradska ekipa “Karaburma”, poslednji meč pred našom publikom, i utakmica koja će odlučiti ko će biti 8. na kraju sezone. Kada uzmem u obzir sve povrede nedaće koje su nas snašle, ne mogu da ne budem nezadovoljan. Znate da smo prvi deo sezone završili bez i jedne pobede, sa 5-6 utakmica izgubljenih na jednu loiptu, evo sad se na neki način to vraća, u drugom delu sezone pobeđujemo. Da smo bili kompletni, verujem da bi smo bili u gornjem delu tabele i da bi konačan rezultat bio iznad svih naših očekivanja. Ni ovaj rezultat nije loš, ono što je bitno jeste da smo do kraja uspeli da afirmišemo naših 4-5 devojčica koje su prošle godine igrale epizodne uloge sa po 10-15 minuta na parketu, a ove sezone su već stasale i naredne godine će biti nosioci igre u punom kapacitetu. To je najveći uspeh ove sezone.”, rekao je Subić i dodao da je već obavio razgovore sa svojim igračicama. Par devojaka odlazi iz kluba ovog leta, na američke koledže, tako da se već sad razmišlja o dovođenju adekvatnih zamena. Pored toga izdvajaju se i u juniorskom i kadetskom timu neke devojčice koje bi od naredne godine mogle da dobiju minute u seniorskom dresu i tako se nastavi kontinuitet rada sa srbobranskom decom i na najvišem nivou, pošto i naredne godine klub nastupa u Drugoj ligi Srbije.

Facebook Komentari