Saopštenje SNS Vojvodina: Pokušaj narušavanja izbornog procesa u Srbobranu

06. mart 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Politika

Izborne liste tek što su predate, ukopno tri u Srbobranu, a već se javljuju prve neregularnosti i to na mestu koje je zaduženo za regularnost izbornog procesa, u Opštinskoj izbornoj komisiji.

Povodom najskorijih dešavanja u Srbobranu, saopštenjem se javnosti obratio vojvođanski ogranak Srpske napredne stranke, u kojem je objašnjena cela situacija i iznešen stav stranke.

“Srpska napredna stranka Vojvodine najoštrije osuđuje skanadalozni pokušaj opstrukcije izbornog procesa od strane Željka Bogojevića, člana Opštinske izborne komisije opštine Srbobran ispred Grupe građana „Branko Gajin“. Bogojević, poznat kao jedan od organizatora neuspelih šetnji organizacije ‘1 od 5 miliona’, napravio je presedan zahtevom da pregleda sve izjave birača, koji su podržali tri izborne liste, ali i da zapiše njihova imena i prezimena i adrese. Da skanadal bude veći, po proglašenju lista Bogojević je uzeo 24 overene izjave birača i zadržao ih, zahtevajući da bude uhapšen. Posebno zabrinjava činjenica da policija, nije reagovala iako je bila obaveštena o incidentu”. 

“Srpska napredna stranka Vojvodine upozorava na providne pokušaje narušavanja izbornog procesa od strane pojedinaca , koji očigldeno deluju u saradnji sa onima, koji se zalažu za bojkot izbora u strahu od suda naroda, koji bi im na izborima pokazao šta misli o njihovoj politici. U očaju, sprečeni da kradu i otimaju od naroda, preko svojih poslušnika pokušavaju da izazovu incidente, jer je to ono što odlično rade: govore jezikom mržnje demonstrirajući nasilje. Za razliku od njih Srpska napredna stranka vodi politiku rada, prosperiteta i vrhunskih rezultata, koje priznaje čitav svet. Da nastavimo tim putem neće nas sprečiti nikakvi tajkuni, plaćenici stranih ambasada ni fašisti. A pogotovo ne njihovi poslušnici maskirani u grupe građana”, stoji u saopštenju.

Facebook Komentari