MZ Srbobran deli semensku robu

05. mart 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Poljoprivreda

Danas je u Mesnu zajednicu Srbobran stigla određena količina semenske robe kukuruza, soje i suncokreta, koju je za potrebe predstojeće setve donirala opština Srbobran.

Toplo vreme sa kraja februara nastavlja se i u martu, što značajno može da porani setvene radove, a kako su oni za domaće ratare jedan od najvećih godišnjih izdataka lokalna samouprava i Mesna zajednica odlučili su da nabave neke količine semena i tako smanje troškove setve srbobranskim ratarima. Nešto više o ovome saznali smo od predsednika Saveta Mesne zajednice Srbobran, Ninoslava Jokanovića.

“Opština Srbobran je u saradnji sa Institutom za ratarstvo i povrtarstvo, obezbedila 10 setvenih jedinica semena soje uz 5 kesica nitracina, 22 setvene jedinice semena kukuruza i 7 jedinica suncokreta. Mesna zajednica Srbobran dobila je ove setvene jedinice semena kako bi ih podelila našim sugrađanima. Podela će biti vršena u ponedeljak, 9. marta, sa početkom u 8:00 časova, u prostorijama MZ Srbobran. Prvih 42 građana koji dođu u ponedeljak ujutru dobiće seme. Kako ovogodišnja setva počinje za nekih mesec dana, želeli smo da malo pomognemo našim poljoprivrednicima. Iskreno se nadamo da će uskoro biti još ovakvih proizvoda saradnje Mesne zajednice, opštine Srbobran i Instituta ra ratarstvo i povrtarstvo.”, rekao je Jokanović ističući za kraj da buduća planirana pomoć poljoprivrednicima ne mora biti samo u semenskoj robi, već to mogu biti i drugi proizvodi koji pospešuju proizvodnju i olakšavaju rad na njivi.

Facebook Komentari