Nije ih hteo šut protiv Kikinde

03. mart 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Na žalost velikog broja gledalaca okupljenih sinoć na tribinama sportske Hale, OKK “Srbobran” izgubio je u utakmici 16. kola Druge regionalne lige od KK “Kikinda” 63:69.

Bio je to jedan vrlo neivestan meč, prepun borbe i bezbroj upitnih sudijskih odluka, što je izvlačilo nervozu kod igrača i trenera oba tima, ali i kod publike koja je burno reagovala na neke situacije. Kikinđani su odlično uigran tim i znalo se pre utakmice da neće biti lako igrati sa njima, ali se ipak očekivala pobeda naših momaka. Ono na šta nije moglo da se utiče je jako loš šut, kategorija igre koja priliči ovom timu izostala je ovoga puta, čemu svedoči i neobično nizak rezultat na semaforu. Gostujuća ekipa imala je tokom najvećeg dela meča rezultatsku prednost, koja je na momente i bila nulirana, ali retko prestizana, rezultati po četvrtinama to i potvrđuju: 16:20, 15:11, 16:22 i 16:16. Na poluvremenu je bilo nerešeno, kao i na isteku 35. minuta, kada je propuštena prilika da se napravi pozitivan rezultat.

Jovan Antić ponovo je bio najkorisniji pojedinac u timu domaćina sa 24 poena i 4 trojke, iako je svo vreme utakmice bio udvajan u odbrani, a čak 5-6 igrača se svo vreme smenjivalo na njemu kako bi iznašli rešenje za ubojite šuteve. Trpeo je batine koje nisu uvek sankcionisane od strane sudija, inače bi njegov učinak bio i veći. Pored Antića istakla su se još dva igrača, Slobodan Subić sa 16, i Nikola Krga sa 11 poena, svi ostali imali su znatno lošije učinke jer lopta prosto nije htela kroz obruč, čemu svedoči i Trninićevih 2 postignuta poena, i učinak za slobodna bacanja 0/7, momak koji je do nedavno nosio igru kluba.

Trener Jovica Andrić bio je vidno potrešen zbog ovog poraza, prvo zato što je drugi vezani, a zatim i zbog toga što je dovedeno u pitanje osvajanje trećeg mesta, pozicije koja ne vodi u viši rang, ali opet potvrđuje dobar rad u klubu i zavidne rezultate. Na posletku se ispostavilo da će “Srbobran” zbog bolje koš razlike ipak sačuvati mesto broj 3, što je vratilo osmeh na lice našem stručnjaku. “Odnos nekih momaka prema dresu, klubu i publici večeras je bio loš. Moralo je to mnogo bolje, sa više koncentracije na igru, kretnje, loš šut nas je upropastio. Žao mi je, nismo u ovoj utakmici ličili na sebe. Trninić nije bio onako dobar kako nas je navikao na mečevima sa početka godine. Šijačić je u prošlom kolu zabeležio 23 poena, večeras samo 5, Nikola Babić takođe večeras sa minimalnim učinkom, kao u stvari i većina igrača. Utakmicu su izvukli oni najiskusniji, Subić, Krga i Antić, ali ne mogu oni sami, morao je još neko da odskoči i upiše pogotke. Pripisujem to mladosti, nedovoljan broj derbi utakmica u nogama, prosto neiskustvo, tako da ne mogu to da im zamerim, nastavićemo da radimo i usavršavamo se”.

“Prethodna utakmica, gostovanje u Beočinu, bila je takođe teška. Imali smo na poluvremenu prednost od 2 poena, ali smo treću četvrtinu loše otvorili. Pored toga Beočin nije ista ona ekipa sa kojom smo igrali u prvom delu sezone, značajno su se pojačali sa 3 igrača, od kojih je jedan prvoligaški i on nam je na svojoj premijernoj utakmici ubacio 42 poena. Kod nas Antić 38, Šijačić 23, i tad je falila podrška trećeg i četvrtog igrača kako bi se napravio neki obrt. Mi ne možemo da igramo ako Trninić nije na visini zadatka taj dan, on nam je jedini visoki igrač i od njega mnogo zavisi. Ostala su nam još dva kola do kraja u kojima nemamo neke šanse za pobedu, pogotovo posle dva poraza. Prvo idemo u Apatin, a zatim nam za kraj dolazi lider Joker iz Sombora. Lepo je što nas publika podržava i u porazu. Mnogo im hvala na tome, pogotovo što su i nakon meča ostali da pozdrave tim. Nismo uspeli da se plasiramo u play-off, ali mislim da smo igrali dobru košarku i priredili toj publici dosta lepih trenutaka, 10 puta smo slavili za 14 odigranih kola. To je lep uspeh.”, rekao je Andrić nakon meča. Dodatno je pohvalio Antića, Subića i Krgu, ali i kapitena Radovana Babića, koji ponovo beleži sjajanu igru. Nije ušao na listu najkorisnijih šutera, ali je još jednom pokazao kako treba da se igra za svoj klub, ogromna energija na terenu, neumoran u napadima i jako agresivan u odbrani. Baš kapitenski.

Facebook Komentari