Održan i poslednji trening pred veliki džudo turnir

26. februar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Sport

Pripreme za džudo turnir “Turija 2020”, koji će se održati 1. marta u srbobranskoj sportskoj Hali, ulaze u finiš, prijave za takmičare uveliko traju preko sajta saveza, a organizatori, Džudo klub “Turija”, očekuju da nas poseti 500 džudista.

Klub domaćin imaće spremnih 30 boraca, deca uzrasta od 9 do 15 godina, iz cele Srbije doći će 450 takmičara, dok će iz inostranstva doći oko 50 džudista, a neki su već potvrdili učešće: iz Makedonije, Ukrajine, Slovačke, Mađarske, Rumunije i Republike Srpske, a učesnici iz drugih zemalja učiniće to u narednim danima. Takmičari će u nedelju u srbobransku Halu pristizati već od 8:00 sati, kada je potrebno da se prijave i obave merenja, a zatim sledi žreb. Otvaranje turnira, svečanost na kojoj će biti postrojeni svi takmičari, obaviće se u 10:30, a prve borbe očekuju se već u 11:00 časova.

U sali će biti označeno 5 borilišta, jedno više nego prošle godine, što je bilo potrebno kako bi se rasteretile sudije i ubrzalo takmičenje, jer umeo je turnir jako dugo da traje, što je napor za decu, pogotovu za onu koja dolaze iz daleka. Za očekivati je da će suđenje biti na visokom nivou, u pitanju su stručnjaci saveznog ranga, a tokom borbi ocenjivaće se i sudijske odluke, što će podići kvalitet takmičenja. Turijski klub poziva građane opštine Srbobran da dođu na turnir i gledaju mnogobrojne borbe “nežnog puta”, što reč džudo znači na japanskom jeziku.

Pored predstojećeg turnira, novina u džudo klubu “Turija” je i uvođenje treninga u kojima mogu učestvovati i rekreativci. Iz kluba pozivaju građane koji žele da se rekreativno bave sportom, a džudo im je blizak, da se priključe treninzima u sportskoj dvorani u svom mestu. Ovo su termini treninga u sva tri naselja opštine Srbobran:

Turija

  • ponedeljak, sreda i petak, 19:00-20:15 mlađa grupa, 20:15-22:00 starija grupa i rekreativci.
  • utorak i četvrtak od 20:00 časova za rekreativce.

Nadalj

  • ponedeljak, sreda i petak, 17:00-18:30 za sve, sa planaom da se u narednom periodu naprave dve grupe.

Srbobran

  • utorak, četvrtak i petak, 18:00-19:30 mlađa grupa, 19:30-21:00 starija grupa i rekreativci.

 

 

Facebook Komentari