Pobeda u Beogradu najavljuje lepo proleće

24. februar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Košarkašice ŽKK “Srbobran” uhvatile su zalet u ovoj godini, ostvarile su u nedelju drugu vezanu pobedu, ovoga puta u Beogradu protiv ekipe ŽKK “Radnički”, rezultatom 73:77 (17:11, 16:27, 21:13, 9:12 i u produžetku 10:14).

Ovo gostovanje je drugo na kom su naše devojke uspele da trijumfuju, od ukupno 3 dobijene utakmice ove sezone, što je veliko iznenađenje za sve jer su ih mnogi u ligi već bili otpisali. Čini se da su devojke pronašle pravu meru u igri i da ćemo do kraja takmičenja imati još prilika za radost. Nataša Božić je ovoga puta bila jedna od najkorisnijih u timu “Srbobran”, postigla je 19 poena, čak 5 trojki i isto toliko skokova u odbrani. Velikih 19 poena ubacila je i Mirjana Đokić, pogodila je i jednu trojku, a upisala se i sa 8 skokova. Tamara Ivkov 15 poena, 1 trojka, 6 skokova i 8 asistencija.  Kapiten Mirjana Mika Zorić ponovo odlična, postigla je 12 poena, trojku, 8 skokova, 4 asistencije i toliko ukradenih lopti.

Nakon meča neke od ovih devojaka su dale i svoje komentare na utakmicu, kao i trener, a kod svih se jasno vidi koliko su srećni što najzad pobeđuju i što uloženi trud i strpljenje dolaze na naplatu.

Tamara Ivkov: “Čestitam svojim saigračicama na izvanrednoj borbi, želji i na tome što smo postale tim. Bodrile smo jedna drugu i nismo dozvolile da padnemo, postale smo svesne da možemo mnogo i krenule da ostvarujemo to. Žao mi je što zbog 5 ličnih grešaka nisam mogla da pomognem saigračicama u završnici. Takođe želim da pohvalim fer i korektnu igri protivnika”.

Mirjana Đokić: “Uvek teško igramo u Beogradu, bez obzira na razliku u kvalitetu ekipa. Beograđanke su sa više koncentracije otvorile meč, ali nismo se predavale i uzvratile na to još jačom igrom. Na žalost Branka zbog bolesti nije mogla da igra danas, falila nam je na terenu, ali uspele smo da nadoknadimo njene minute iako smo imale problema sa ličnim greškama i ostale tokom završnice bez 2 važne igračice u igri. Zbog toga ova pobeda im još veću vrednost. Čestitam i treneru, našli smo način da utakmicu završimo u našu korist. Sjajna utakmica, čestitam saigračicama, verovale smo, borili se i zaslužile da slavimo na kraju”.

Slobodan Subić: “Fantastična utakmica, vrlo zahtevna fizički i taktički, nekoliko puta smo se smenjivali u vođstvu. Koliko smo prošle sezone teško igrali u gostima, čini se da to sada nije problem, 2 pobeda, obe na produžetke. Izgleda da su nas stvarno svi porazi na jednu loptu o ovoj sezoni ojačali, i definitivno smo iz njih naučili nešto, evo 3. pobeda u neizvesnim završnicama u kojima iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Ponosan sam na devojke zbog toga. Suočili smo se danas sa raspoloženim protivnikom, bez Branke i sa Majom i Tamarom koje su ispale sa po 5 ličnih, kako je utakmica odmicala, klupa je bivala sve kraća. Naša Mika je odigrala 45 minuta bez izmene, i pogodila možda i ključno slobodno bacanje u produžetku. Čestitam joj na tome! A i ostalim devojkama, ne bih više da imenujem, ovo je timska pobeda, i čestitam svojoj ekipi”, završio je euforično Subić.

Naredna utakmica za naše “Belle”, 15. kolo Druge lige, biće protiv subotičkog “Spartaka”, ekipe koja želi u Prvu ligu, a za koju od nedavno igra naša Sanja Dunđerski i beleži sjajne rezultate.

Facebook Komentari