ŽKK “Srbobran”: Svaki napredak kod devojčica nagrađujemo i zajedno mu se radujemo

23. februar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, košarka, Sport

Nagrađivanje napretka i svakog pojedinačnog uspeha kod dece je sistem rada koji praktikuju treneri u ženskom košarkaškom klubu “Srbobran”. Klub je svim selekcijama mlađih takmičarskih kategorija, ukupno 60 devojčica, obezbedio novu opremu za treninge kao poklon za start 2020. godine.

Ovakav vid rada sa decom čini da su ona zadovoljna, nikakav napor na treningu im ne pada teško, jer znaju da će on biti nagrađen, takođe deca rado dolaze na treninge i to u velikom broju, a i takmičarski rezultati koje ŽKK “Srbobran” godinama postiže, posebno sa mlađim selekcijama, potvrda je ispravnosti ovakvog rada i kvaliteta trenažnog procesa. Nešto više o svom radu sa devojčicama, i detaljnije o akciji podele paketića i sportske opreme, rekla je za naš portal Branka Subić, trener mlađih selekcija košarkašica u ŽKK “Srbobran”.

“Kao i par godina unazad, tako smo i uoči ove Nove Godine i Božićnih praznika, organizovali maskembal, druženje i podelu paketića za svu decu u klubu. Ove godine smo to digli na malo viši nivo, i uz pomoć sponzora omogućili svim takmičarskim selekcijama da dobiju trenerice, a našim najmlađima šorc i majicu za treninge, tu je bilo 50 trenerica i 25 kompleta opreme. Pored tih poklona bila je i dodela lopti najuspešnijima u Novogodišnjem takmičenju u šutu, poklone za najbolje maske i dr. Stalno se trudimo da deci napravimo, da pored igranja košarke koju vole, imaju još dodatnih aktivnosti u kojima se druže, zbližavaju, stiču nova prijateljstva, i uživaju, a usput imaju i bolje uslove za treninge i utakmice. Za svaki trud budu nagrađene, kao što na kraju svakog meseca u najmlađoj grupi bude dodela priznanja za najredovnije devojčice u tekućem mesecu, slatki paket za najuspešniju ekipu na takmičenju tog dana. Hvala svim roditeljima i sponzorima koji su finansijski podržali akciju.”, pojasnila je Branka i naglasila da se sa ovakvom praksom neće stati, već naprotiv činiće se i više. Njoj i ostalim trenerima u klubu rad na razvoju dece pričinjava veliko zadovoljstvo, a svaki njihov napredak donosi radost celom kolektivu kluba.

Pored osvajanja trofeja u ligaškim i kup takmičenjima, koji ni jedne godine ne izostanu, klub je gotovo redovno nagrađivan i od strane opštine Srbobran i sportskog Saveza. Na poslednjoj dodeli sportskih priznanja za pojedince i kolektive, kadetski tim kluba je dobio nagradu za najuspešniju školu sporta, a kapiten ove družine, odnedavno i kapiten seniorske selekcije, Mirjana Zorić, ponela je nagradu za izuzetne sportske rezultate. Praksa zasluživanja po dva priznanja nastavlja se već niz godina i služi za ponos klubu.

Facebook Komentari