Srbobranci posetili sajam zavičaja i tradicije

23. februar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: udruženje

Novosadski sajam organizovao je drugu po redu priredbu “Sajam zavičaja” koji je privukao izlagače iz regiona, ali i posetioce kojima je tradicija naroda važna, među njima su bila i dva srbobranska Udruženja “Ruka spasa” i “SUBNOR”.

Ulaz na sajam je bio besplatan, dok je Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine, obezbedio besplatan autobuski prevoz za naše građane. Udruženja “Ruka spasa” i “SUBNOR” pozvali su svoje članstvo, ali i ostale građane da zajednički posete manifestaciju. U subotu u 9 časova svi zainteresovani za polazak sakupili su se na parkingu uz kanal DTD i odatle autobusom otišli put Novog Sada.

Ovogodišnja sajamska manifestacija nosi naziv “Zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu” i pored predstavljanja kulture, tradicije i običaja, podrazumeva saradnju u privredi, kulturi i turizmu čiji je osnovni cilj okupljanje i povezivanje brojnih relevantnih aktera iz ovih oblasti. Udruženje “Ruka spasa” ove godine posećuje sajam sa željom da se informiše, kako bi se naredne godine pojavili kao izlagači, jer se žene iz ovog Udruženja bave izradom tradicionalnih odevnih predmeta, ili predmeta koji su inspirisani narodnim motivima, a opet na tradicionalan način izrađeni.

Facebook Komentari