Vladimir Stepanov i njegove slike rado su viđeni u Srbobranu

21. februar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura

Galerija Doma kulture sinoć je bilo mesto okupljanja ljubitelja likovnih ostvarenja, ovoga puta su bila u pitanju dela Stepanov Vladimira iz Ravnog Sela, umetnika koji živi slikarstvo.

Izložbu njegovih skorijih radova, pošto je Vladimir u Srbobranu dobro poznat iako neko vreme nije dolazio, otvorila je direktorka Doma kulture u Srbobranu Milica Zarić, koja ga je predstavila kao prijatelja njene Ustanove koji je uvek rado viđen u Srbobranu. Sam Vladimir se izvinuo što ga neko vreme nije bilo, kako kaže morao je da napravi pauzu u slikarstvu kako bi se posvetio podizanju porodice, ali sad je opet na putu stvaralaštva i baš u svojim najdražima pronalazi inspiraciju za dalji rad.

Iako raspolaže sa skoro 100 uramljenih akvarela i ulja na platnu koja su nastala u skorije vreme, Vladimir se u Srbobranu predstavio sa tridesetak slika, koje pokrivaju različite teme i isijavaju različite emotivne doživljaje. Par reči o sebi i svom radu slikar je izjavio i za novinare lokalnih portala, i tom prilikom se predstavio na sledeći način.

“Moj slikarski život počeo je sa 14 godina, kada su počele da dolaze prve nagrade, i traje do danas, već 30 godina. Radio sam i slikao dugo po Evropi, Nemačkoj, Holandiji koja je za mene posebna jer sam tamo pronašao sebe, ali me je uvek nešto vuklo nazad u moju Vojvodinu. Sad sam i definitivno u Ravnom Selu, gde sam podigao vetrenjaču, želeo sam da moje selo ima takvu građevinu koja privlači mnogo posetilaca i gde se rado okupljamo. Podigao sam i jedan etno vrt, u kom uzgajam najrazličitije biljke iz celog sveta na 3000 kvadrata, koji je posetiocima takođe vrlo zanimljiv, uz moju galeriju koja broji 96 uramljenih slika, sve to zajedno čini jednu etno celinu koja mene ispunjava i čini me boljim umetnikom”, reči su kojima je Vladimir predstavio svoje trenutne okupacije i zanimanja.

Veče posvećeno umetnosti upotpunjeno je muzikom, mlada pijanistkinja Biljana Jacić pokazala je svoje umeće, ne samo na crno belim dirakama već i vokalno, a publika ju je za svako izvođenje nagradila posebnim aplauzom. Više foto utisaka sa otvaranja izložbe možete pronaći u facebook galeriji SrbobranDanas.rs.

Facebook Komentari