Dinamičan vikend naših džudista

21. februar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Sport

Dva evropska džudo borilišta su proteklog vikenda bila mesta dokazivanja za takmičare džudo kluba “Turija”. Svoje veštine mladi borci su testirali u gradiću Saint-Cyprian na jugu Francuske, ali i u svojoj zemlji, na turniru u Rumi.

Početak takmičarske sezone odveo je grupu u sastavu: Andrea Gadžić, Nataša Gadžić, Jovana Begečki, Marko Đorđević i Nikola Jovanović u Francisku, na obalu Sredozemnog mora, vrlo blizu granice sa Španijom i grada Barselone. Ekspediciju u periodu od 11. do 18. februara je predvodio trener Milan Srdanović, a njegovih 5 takmičara je učestvovalo na Euro kupu za uzrast do 15 godina i trening kampu u gradiću Saint-Cyprian.

“Ovo je jedan od najjačih, a možda i najjači turnir za decu ovog uzrasta u Evropi, a ujedno je i prvi izlazak pomenutih takmičara na turnir tog nivoa. Svi takmičari su imali ostvarene pobede, najbliža medalji bila je Jovana Begečki koja je nakon dve pobede i dva poraza zauzela 5 mesto. Ovo je za klub veliki rezultat obzirom da su skoro svi takmičari ulazna godina uzrasta U15. Klub je turnir iskoristio i kao svojevrsnu ekskurziju, te sam takmičare poveo u obilazak Milana, Barselone i Kopra.”, rekao je Srdanović za naš portal.

Drugi deo ekipe učestvovao je dva dana na turmirima u Rumi, predvođeni trenerom Rankom Pajićem i predsednikom kluba Aleksandrom Srdanovićem. U subotu na Prvenstvu Vojvodine za kadete, Branislav Crveni je u kategoriji +100 kg, uz pobedu i dva poraza, zauzeo 7. mesto. Sutradan, u nedelju, na turniru grada Rume učestvovale su devojčice mlađeg uzrasta, koje su bile desetkovane usled gripa, ali sa odličnim uspehom i motivacijom.

U konkurenciji od preko 400 takmičara Mirjana Ćelbabin i Božana Jovanović osvojile su zlata, svaka sa po tri pobede. Male poletarke su na turniru izdominirale i osvojile pehar za najbolje poletarke ekipno. Ekipu su vodili trener Ranko Pajić i član stručnog štaba Aleksandar Stanimirov. “Klub ovom prilikom i zvanično upućuje čestitke svim takmičarima, prvenstveno na pokazanom znanju i želji za uspehom. Ovi turniri su ujedno uvertira za 22. Međunarodni džudo turnir “TURIJA 2020″ koji će se održati 1. marta u sportskoj hali u Srbobranu, sa početkom u 11:00 časova”, saopšteno je iz uprave turijskog kluba.

Facebook Komentari