Drugi Sretenjski rukometni turnir osvojio klub KOLUBARA

16. februar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport, Zabava

Rukometni klub “Srbobran” uspešno je organizovao Drugi Sretenjski turnir, koji je u subotu 15. februara održan na parketu sportske dvorane u Srbobranu, a osvajač ovogodišnjeg izdanja ovog sportskog takmičenja je klub iz Lazarevca RK “Kolubara”.

Pored domaćina i pomenutog tima osvajača turnira, učešće je uzeo i klub iz Novog Bečeja “Jedinstvo”, koji je uz lazarevački tim učesnik Super lige Srbije, drugog ranga takmičenja u državi. Dovođenjem na turnir timova koji su svojim kvalitetom značajno ispred našeg, domaćini su želeli da srbobranska publika gleda vrhunski rukomet i da tako porade na popularizaciji sporta koji kod nas od nedavno opet ima sportski kolektiv i potreban mu je zalet.

Prvu od tri utakmice na turniru odigrali su “Srbobran” i “Kolubara”, gde su domaćini pružili značajan otpor i možda malo iznenadili Lazarevčane. Ipak nije bilo govora o tome da se tim iz centralne Srbije ikako može rezultatski ugroziti, o čemu govori i rezultat na kraju meča, 20:33 za goste. Srbobranci su nakon utakmice ostali na parketu, a do tadašnjeg protivnika je zamenuo tim iz Novog Bečeja. Da li zbog umora, ili zbog činjenice da je trener Vuk Milojičić priliku da zaigraju dao i mladim rukometnim nadama, naši momci nisu uspeli da zaprete ni u drugoj utakmici, iako su pokazali lepu igru. Ekipa “Jedinstvo” je pobedom 17:31 prošla u finale, meč u kom se gotovo 50 minuta igre činilo da će osvojiti, ali ih tim iz Lazarevca sustiže i prelazi u vođsvo u finišu meča. Krajni rezultat finala bio je 23:22 za RK “Kolubara”, koji i osvaja drugo izdanje Sretenjskog turnira u Srbobranu.

Sve tri ekipe su dobile pehare, veličinom srazmerne poziciji koju predstavljaju, a kapitenima timova ih je uručio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, koji je čestitao momcima na borbenosti, prikazanom kvalitetu igre i naravno za postignute rezultate.

Nakon što je takmičenje okončano i nagrade predate u ruke učesnika, porazgovarali smo sa članom upravnog odbora kluba domaćina, Rajkom Blagojevićem. “Želja nam je da od ovog turnira napravimo tradicionalnu sportsku manifestaciju koja će se održavati svake godine na Sretenje. Prošle godine su nam došla dva Superligaša iz Sivca i Vrbasa, a ove godine su to timovi iz Lazarevca i Novog Bečeja. Mišljenja smo da je turnir protekao u lepoj atmosveri, finalna utakmica je bila jedan pravi rukometni praznik u Srbobranu, kakav skoro nije viđen”.

“Poenta priče koja prati organizaciju turnira je dovođenje u Srbobran renomiranih rukometnih klubova, sva četiri kluba koja su do sad učestvovala na turniru su značajna na rukometnoj mapi Srbije. Želja nam je da naša publika može da gleda i takve klubove, a tako će biti i u budućnosti. Ne planiramo da povećavamo broj učesnika turnira u budućnosti, jer je ovo forma kojoj organizaciono možemo da odgovorimo. Poseta publike na ovogodišnjem turniru je bila korektna i odgovara stanju i popularnosti rukometa u Srbiji, naravno da bi smo voleli da su tribine pune, ali smo zadovoljni”, rekao je Blagojević i najavio ćemo u narednom periodu gledati još dve do tri utakmice, koje će biti deo priprema za nastavak sezone koja počinje krajem marta meseca.

Facebook Komentari