Trninić i Antić doveli SRBOBRAN do nove pobede

01. februar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Prva utakmica za košarkaše okk “Srbobran” u 2020. godini donela je veliku pobedu pred domaćom publikom, savladan je subotički “Spartak” rezultatom 97:70 (35:23, 15:16, 27:19, 20:12).

Sam početak ove utakmice doneo je malu neizvesnost, ili se to samo tako činilo. Poveli su gosti i čak napravili osetniju razliku u prvoj četvrtini od 7:14, nakon čega Krga i Antić pogađaju trojke, nastavlja se sa preciznim šutevima koji Srbobrancima daju prednost koju su povećavali i održali je do isteka 40-og minuta utakmice. Mladi momci su imali priliku da odigraju zavidan broj minuta i pokazali su da se na njih može računati. Antić je bio više nego standardan, uvek najkorisniji šuter u timu ovog puta je pogodio 8 trojki, a ukupan broj postignutih poena bio je 36.

Nemanja Trninić je napravio nešto što nikada pre nije. I on je postigao neverovatnih 36 poena, jednu trojku, i bio pravi oslonac svom timu u svakoj situaciji. Gotovo nepogršiv sa linije penala, neuhvatljiv u kontrama koje je umeo da završi i zakucavanjem. I pored činjenice da je ekipa iz Subotice mnogo jaka na centarskoj poziciji, Vojnić visok 206 cm, uspevao je Nemanja da mu skine lopte pa čak i da ga zaustavi u šutu rampom kojom je publiku digao no noge. Veliki broj skokova, asistencija i ukradenih lopti, čak je u nekoliko navrata i organizovao napade, prenosio loptu i pogodio trojku za kraj. Bila je ovo najbolje izdanje ovog momka u dresu domaćeg tima, čime je i zaslužio epitet heroja utakmice i najboljeg pojedinca, u čemu se slaže i njegov trener Jovica Andrić, koji je dao svoje mišljenje i o drugim aspektima ovog susreta.

“Ovo je bila jedna od retkih utakmica nakon koje nemam ni jednu zamerku za moje igrače. Jedno veliko BRAVO za svih 11 momaka koji su danas igrali. Jedini koji je izostao, Šijačić Igor, na jutrošnjem treningu u Novom Sadu je povredio rame i zato nije mogao da se priključi timu večeras. Nakon duge zimske pauze uspeli smo da zabeležimo jednu vrlo vrednu pobedu. Od 6 nedelja koliko je trajala pauza u ligi, tri nedelje su momci bili slobodni, a druge tri smo trenirali i pokušali što bolje da se uigramo, jako su vredno radili i dobro se spremili. Malo me je plašila značajno bolja fizička sprema gostujućeg tima, kako sam i u najavi govorio, oni treniraju dva puta dnevno svo vreme, ali eto moji momci su pokazali da tu pariraju što je i za mene bilo malo iznenađenje. Postigli smo samo u prvoj četvrtini 35 poena, igrali smo brzo i agresivno, baš onako kako ja volim i kako zahtevam od svojih igrača. Ono što je iznad svega krasilo naš tim u večerašnjem meču je jedna dobra energija. Imali smo veliku rotaciju igrača, svi su dobili zavidnu minutažu, mislim da niko nije igrao ispod 6-7 minuta”. 

“Veliko hvala Nikoli Krgi koji se vratio u tim posle teške povrede. Dao je ekipi veliku energiju od starta utakmice, pogodio je dve trojke i tako nam dao potreban zalet koji su momci održavali. Imali smo jedan očekivan pad u igri tokom druge četvrtine, jer smo se istrošili u prvoj, ali to je u redu. I bez Samardžića koji nam je bio ključan igrač, pokazali smo da smo jednako respektabilni. Pored Antića koji je uvek standardno dobar, moram da pohvalim Trninića koji je večeras odigrao svoju najbolju pariju od kako trenira kod mene. Nakon pauze od 5-6 godina vratio se košarci u prošloj sezoni, i od tad je mnogo napredovao. Oduvek sam znao da je on igrač sa potencijalom, zato sam ga toliko i pritiskao tokom ove dve godine, a mislim da on može bolje i od ovoga večeras. On nije igrač za ovaj rang takmičenja, mogao bi daleko da dogura. Mnogo je napredovao ne samo u igri, dobio je i na samopouzdanju. Protiv Apatina je slobodan bacanja šutirao 6/22, a večeras je dao 10/11”.

“Baš sam zadovoljan ovom pobedom. Upućujem sve čestitke igračima u klubu, pomoćnom treneru mom bratu Deji, upravi kluba, Ljubku i Ninu Jokanoviću koji je uvek uz nas. Veliko hvala i publici koja je došla u velikom broju. Nismo očekivali toliku podršku nakon duge pauze. Najvažnije od svega je da smo sad u odnosu pobeda i poraza na 8/2. Potajno smo se nadali tome pre početka sezone, ali sigurno to nismo očekivali. Još lepše je to što smo poslednje dve utakmice u ligi dobili sa sastavom koji od 12 igrača ima 11 Srbobranca”, rekao je posle meča trener Jovica Andrić. Sledeći susret “Srbobran” igra u Futogu protiv tamošnjeg kk “Basketball Stars”, fenjeraša koji može da iznenadi, čemu smo svedočili na utakmici u prvom delu sezone. Plan je da se i naredne dve utakmice dobiju, da se ostvari skor 10/2, čime bi se klub približio play off fazi takmičenja.

Facebook Komentari