Prva pobeda kao nagrada za neprekidni rad

26. januar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Posle jedanaest odigranih kola naše “Belle” dočekale su svoju prvu pobedu. Trijumfovale su košarkašice na gostovanju u dalekom Prijepolju, na produžetke, 95:100.

Ova sezona nije bila laka za žkk “Srbobran”, mnogo povređenih igračica, kao i onih koje su napustile klub, ostavilo je trag na igri i pogotovo na rezultatima. Od prošlog kola za klub ne igra ni dosadašnji kapiten Sanja Dunđerski, koja od ove polusezone brani boje subotičkog “Spartaka”, ali se zato u tim vratila Branka Subić, nakon dužeg izostanka zbog bolesti, tako da je tim dobio igračicu koja će mu pomoći svojim iskustvom.

Utakmica u Prijepolju, protiv ekipe žkk”Mileševka”, bila je poprilično neizvesna, iako je domaća ekipa otvorila meč sa više pouzdanja i stvorila prednost za koju je bilo potrebno više od 20 minuta da se istopi. Pri rezultatu 42:42, na sredini treće četvrtini, Maja Stajkovski pogađa trojku i dovodi svoj tim do prvog vođstva, koje naše devojke uspevaju da zadrže do isteka ove deonice. Poslednja četvrtina bila je igra živaca, rezultatska klackalica koja je iz minuta u minut menjala strane, dok pri isteku 40-og minuta na semaforu rezultat nije bio 83:83. (po četvrtinama: 24:19, 15:16, 19:25 i 25:23). Produžetak otvara Mirjana Zorić sa trojkom i daje vetar u leđa svojim saigračicama, koje kao da nisu već odigrale 40 minuata, pronalaze snage da održe vođstvo do isteka produžetka i čak da ga povećaju, što je na kraju i dalo rezultat 95:100, i tako željenu pobedu.

Tamara Ivkov bila je ubedljivo najkorisnija igračica u timu “Srbobran”, postigavši 28 poena, 2 trojke, čak 14 kokova i 8 asistencija, ostvarivši tako “double-double”. Maja Stajkovski takođe je pružila odličnu partiju pogodivši 23 poena, 3 trojke. Novi kapiten seniorskog tima, Mirjana Zorić odlično je predvodila devojke, postigla je 16 poena i čak 4 trojke, od čega dve u produžetku. Mirjana Đokić je postigla 14 poena i 1 trojku, dok je Branka Subić dala 10 poena, Zorana Tanurdžić 9. Najefikasnija košarkašica na meču bila je Nataša Bučevac, lider ekipe domaćina, sa “triple-double” učinkom, 43 poena, 27 skokova i 10 asistencija, što je za svako poštovanje.

Nakon sjajne utakmice, par igračica i trener su dali svoje ocene i impresije, a prva je to učinila Tamara Ivkov : “Evo je i pobeda koju smo dugo čekali, polako ali sigurno i uspele smo.  Čestitam mojim saigračicama i treneru na pobedi, izvanredna utakmica moram priznati. Svaka čast na borbenosti, želji i istrajnosti do poslednjeg minuta. Idemo dalje još jače”.

Kapiten tima, Mirjana Zorić, smatra da je timski duh prevagnuo: “Posle dugo vremena evo je i prva pobeda. Naporan rad, padovi i porazi, suze, sve se isplatilo. Bilo je puno utakmica na kojima smo za dlaku bile do pobede, ali nismo padale već smo išle napred. Svaka sledeća utakmica je važnija od prethodne, što bi rekao naš ‘coach’. Utakmica nije bila laka, igrali su se produžeci, nismo pale već smo bile još jače i mislim da smo zaslužile pobedu. Ponosna sam na svoje devojke. Timski duh nam nije padao ni u jednom trenutku, to nam je davalo snagu. Čestitala bih protivnicama na fer igri”.

“Coach”, Slobodan Subić je verovao u svoj tim i pobedu najavio pred polazak na put. “Danas smo bez dve bitne igračice u rotaciji, posle nekoliko poraza u neizveznim završnicama, 7 časova putovanja do Prijepolja, igranja u hladnoj dvorani, pokazali da ne padamo, nego rastemo. Vrlo ujednačena i neizvesna utakmica, odigrana na produžetke, ali lavljim srcem, potpuno zaslužena pobeda. Čestitam svojoj ekipi, naporno treniraju i veruju, zaslužile su ovaj osećaj! To je nagrada jednaka pobedi, a verujem da će ih biti još u nastavku sezone”. Naredni meč devojke igraju na svom terenu 1. februara, a protivnik će im biti ekipa iz Vršca, protivnik sa kojim se može igrati i postići možda i druga pobeda.

Facebook Komentari