Svetosavski paketići podeljeni i u Nadalju i Turiji

25. januar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, Škola

U vreme kada je u srbobranskim Osnovnim školama Mesna zajednica Srbobran delila poklone učenicima nižih razreda, ista akcija realizovana je i u Turiji i Nadalju od strane članova saveta tamošnjih Mesnih zajednica.

Opština Srbobran obezbedila je paketiće za đake OŠ “Petar Drapšin” i OŠ “Žarko Zrenjanin Uča”, a predsednici saveta Mesne zajednice Turija, Miloš Jovanović, i Nadalj Dejana Aleksijević, sa članovima saveta obišli su škole u svojim mestima i podelili paketiće deci za predstojeću školsku slavu Svetog Savu.

“Kao i za Badnji dan, i sad pred Svetog Savu, podelili smo paketiće ispred Mesne zajednice Turija i lokalne samouprave, koja nam je i pomogla u tome da deci obezbedimo poklone. Obradovali smo decu za školsku slavu sa 79 paketića, koliko i ima đaka od prvog do četvrtog razreda u školi ‘Petar Drapšin’. Nama su deca najvrednija, tako da je sigurno da će se sa ovom i sličnim akcijama nastaviti i u buduće”, rekao je Miloš Jovanović, predsednik saveta MZ Turija, nakon obilaska škole.

“Osnovna škola ‘Žarko Zrenjanin Uča’ iz Nadalja broji 94 učenika u prva 4 razreda, s tim što u četvrtom razredu, na našu radost, imamo dva odeljenja. Danas smo podelili poklone povodom školske slave Setog Save. Nažalost dosta dece je izostalo jer su uglavnom bolesni i nepohađaju nastavu zbog toga, ali poklone će svakako dobiti. Zahvaljujemo se lokalnoj samoupravi koja nam je izašla u susret i obezbedila nam paketiće sa školskim priborom. Ukoliko budemo u mogućnosti i svake naredne godine ćemo nastaviti da sprovodimo ovu akciju, a potrudićemo se da tako i bude. Ovom prilikom pozivam naše građane da nam se u ponedeljak pridruže u crkvi u Nadalju gde ćemo se skupiti da obeležimo školsku slavu”, rekla je Dejana Aleksijević, predsednica Saveta MZ Nadalj.

Realizovanom akcijom zadovoljan je i nastavni kadar lokalnih škola, što su direktorke ovih obrazovnih institucija i potvrdile, ali i najavile kako će ove godine biti obeležena školska slava.

Branislava Stanaćev, direktorka škole “Žarko Zrenjanin Uča”: “Naša škola ove godine priprema malo drugačiju proslavu Svetog Save. Do sad smo nakon crkvene liturgije išli u školsku salu gde je bila priredba, a ove godine će sve biti održano u crkvenom hramu. Učenici su pripremili brojne recitacije koje će govoriti u crkvi, a vezane su za Svetog Savu, dok će školski hor pevati Himnu Svetom Savi. Do sad su recitacije pripremali samo učenici nižih razreda, a sad će to učiniti i oni stariji”.

Branislava Zeremski, direktorka škole “Petar Drapšin”: “Kako je ponedeljak, Sveti Sava, neradan dan, naši đaci će ići u crkvu gde će ih povesti njihovi nastavnici, i tamo ćemo svi zajedno proslaviti školsku slavu. Lepo je što je naša Mesna zajednica, u susret prazniku, obradovala naše učenike. Naša Mesna zajednica nas nikad ne zaboravi, njihov rad je posvećen deci i svakako se moglo videti tokom akcije, kako su deca reagovala. Baš su se obradovali paketićima, bili su vrlo srećni, i ja se ispred svoje škole zahvaljujem članovima saveta što su nam to upriličili”. 

Facebook Komentari