Mesne zajednice obradovale đake pred Svetog Savu

24. januar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, Škola

Saveti Mesnih zajednica Srbobran, Turija i Nadalj danas su realizovali zajedničku ideju da se u susret školskoj slavi Svetom Savi, krene sa akcijom podele paketića sa školskim priborom đacima nižih razreda sve četiri škole u opštini.

U prepodnevnim satima, članovi sva tri saveta obišli su Osnovne škole u svojim mestima i darivali đake, svakog ponaosob, što je izazvalo oduševljenje i radost dece. Deci koja su časove imala u prepodnevnim satima, u Srbobranu, paketiće su uručili: Ninoslav Jokanović, predsednik Saveza MZ, Zoran Mijić, član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje, Milica Zarić, direktorka Doma kulture, i Miroslav Reljić i Vladimir Šarčev, članovi Saveta MZ. Paketići za decu koja su izostala sa nastave, ili je imaju posle podne, paketiće će podeliti njihovi učitelji.

“Danas smo podelili našoj deci pakete sa školskim priborom i čestitali im predstojeću školsku slavu. Mesna zajednica Srbobran često učestvuje u organizaciji brojnih sportskih i kulturnih manifestacija, a kroz ovu akciju smo stavili akcenat na obrazovanje. Zahvaljujem se svim direktorima škola, zaposlenima koji su nas toplo primili i zajedno sa nama učestvovali u podeli ovih paketa. Zahvaljujem se i lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine koji su nam obezbedili sredstva kako bi sproveli akciju. Podeljeno je skoro 650 paketića, u sve četiri Osnovne škole. Svaki paketić sadrži tvrdo koričene sveske velikog i malog formata, drvene bojice, dve obične olovke, jednu patenticu, lenjire, šestar, zarezač i gumicu. Time smo želeli da ujedno pomognemo deci u učenju, a i da ih obradujemo pred njihov školski praznik“, rekao je nakon realizovane akcije gospodin Jokanović, koji je dodao da je ovo prvi put da se ovako nešto čini za ovaj praznik, i da se nada da će već naredne godine Mesne zajednice imati više sredstava kako bi paketići bili bogatiji, a deca zadovoljnija.

U osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj”, koja po broju đaka prednjači, uručeno je 240 paketića, u školi “Vuk Karadžić” 230, dok su škole “Žarko Zrenjanin Uča” i “Petar Drapšin” dobile po 90 paketića.

Facebook Komentari