KRALJEVINA SRBIJA osvajač je srbobranskog turnira u malom fudbalu

12. januar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Mali fudbal, Sport, Zabava

Sinoć je završen najveći sportski turnir u godini, memorijalni turnir u malom fudbalu “Jovica Tešić Jole”, najveći pehar i novčanu nagradu osvojili su momci iz tima “Kraljevina Srbija”, što je samo po sebi veliki uspeh, a još veći je jer su to učinili drugu godinu za redom.

Tokom dana odigrano je 8 mečeva, u svakoj od 4 kategorije (pioniri, kadeti, veterani i seniori) po dva, odnosno utakmica za treće mesto i finale.

  • 16:00 III mesto Pioniri /FK Hajduk Kula – Front Lajners 1:2
  • 16:30 III mesto Kadeti / Milumi Zabalj – Da Mi Jo Trending 0:4
  • 17:10 Finale Pioniri / Zotrix – FK Srbobran 1 1:1 (1:2 penali)
  • 17:40 Finale Kadeti / Komsije – Joletovi šampioni 0:1
  • 19:00 III mesto Veterani/ Leteći Holanđani – VMR Alatnica 2:5
  • 19:40 III mesto Seniori / Gradina Sistem – VMR Alatnica 2:1
  • 20:30 Finale Veterani / Max Bet B.Jarak – Berlin ger Haus 1:1 (1:2 penali)
  • 21:20 Finale Seniori / Kraljevina Srbija – Fortuna 2:1.

Momci iz Srbobrana uspeli su da se domognu naslova šampiona u tri starosne kategorije, što je za svaku pohvalu, izostali su naši igrači samo u finalu seniorske konkurencije. Nagrade su najboljima uručivali članovi organizacionog odbora turnira: Jovica Andrić, član Opštinskog veća, Slobodan Subić, direktor Centra za sport i turizam, Todor Šimpraga, član Organizacionog odbora turnira, Stefan Šijačić, predsednik Sportskog saveza opštine Srbobran, Ninoslav Jokanović, predsednik Saveta MZ Srbobran, i Nemanja Perendić, predsednik FK Srbobran., dok je šampionima seniorske konkurencije to učinio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški. Sa jednim od članova šampionskog tima i mi smo porazgovarali.

“Svakom igraču zadovoljstvo je igrati na ovako dobro organizovanom turniru i stvarno nemam ni jednu jedinu zamerku na uslove za igru, doček i odnos prema nama. Ovo nam je druga titula za redom i nadam se da ćemo imati prilike da ponovo igramo u Srbobranu”, izrazio je svoje utiske Boris Bodonji, najbolji igrač turnira i udarna igla tim “Kraljevina Srbija”.

Svoje utiske nakon završenog turnira izneli su i sami organizatori, tačnije trojica članova organizacionog odbora turnira: Todor Šimpraga, Jovica Andrić i Slobodan Subić.

“Ponovo smo dokazali da mali fudbal živi u Srbobranu. Postali smo epicentar rekreativnog sporta u Vojvodini, kroz ova sportska dešavanja svi su čuli za nas i cilj nam je da nastavimo da organizujemo jedan od vodećih turnira ove vrste u regionu. Za nas je posebno lepo što smo u kategorijama pionira i kadeta dobili šampione iz Srbobrana i to nam daje za pravo da se nadamo da ćemo u budućnosti i u kategorijama seniora i veterana opet imati finaliste. Od prvog dana imali smo sjajnu posetu, ukupno je učestvovalo osamdesetak ekipa, od toga 25 seniorskih, ali za nas je najveći uspeh što opstajemo četvrtu godinu, dok se u okolini gase mnogi turniri u malom fudbalu. Imali smo 17 takmičarskih dana, više od 250 utakmica u svim kategorijama, a brojna publika koja nas je pratila, naš je motiv da nastavimo dalje. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim sponzorima koji su obezbedili nagrade za humanitarnu akciju, u kojoj je prikupljan novac za pomoć materijalno ugroženim porodicima u opštini Srbobran.”, rekao je Todor Šimpraga.

“Stigli smo do veoma uspešnog kraja, čestitke svim ekipama koje su došle do nagrada, ali i svim onim koje su se prijavile za učešće. Nadam se da ćemo se družiti i narednih godina. Turnir ima tendenciju da svake godine raste na viši nivo, svake godine imali smo po neku novinu, uporedo organizujemo humanitarne akcije. Uspeli smo i da publici podelimo vredne nagrade, posebno mislim na četiri letovanja u Sutomoru, zbog čega veliko hvala opštini Srbobran na podršci. Imali smo fantastičan odziv publike, ekipe koje učestvuju već znaju šta ih čeka na turniru i rado dolaze u Srbobran”, ocenili su zajednički Slobodan Subić i Jovica Andrić.

Proglašeni su i najbolji pojedinci u više kategorija. Najbolji golman turnira kod seniora je Miloš Andrić, najbolji strelac je Miroslav Živojinov, a najbolji igrač Boris Bodonji. U konkurenciji veterana najbolji golman je Dušan Brojčin, najbolji strelac Borivoj Filipović, a najbolji igrač Zoran Zukić.

Ono što ovaj turnir izdvaja od drugih jeste velika zainteresovanost publike za njega. Gotovo svakog dana takmičenja tribine su bile značajno popunjene, nevezano za to koji tim nastupa, Srbobranci su dolazili i gledali mali fudbal. Naravno, veliki broj gledalaca činili su i ljudi sa strane, pogotovo poslednjih dana kada su u velikom broju dolazili u Srbobran u pratnji svojih timova, kako bi im pružili podršku, a na taj način su ovu sportsku manifestaciju učinili većom. Srbobran i Srbobranci bili su dobri domaćini, tako da verujemo da će se sa ovom tradicijom nastaviti i u godinama pred nama.

Galeriju sa mnogo više fotografija možete pronaći na našoj facebook stranici.

Facebook Komentari