Veliki broj Srbobranaca sinoć na Tgu slobode

01. januar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Zabava

Doček Nove godine na Trgu Slobode drugu godinu za redom pretvara ovakvu vrstu proslave u tradicionalnu, a našim građanima se očogledno dopada. U Novu 2020. godinu uvele su nas članice benda “La Banda” i veliki vatromet.

Malo hladnija noć možda je uticala na to da plato u parku ne bude potpuno ispunjen, ali može se reći da je proslava uspela jer je broj ljudi na dočeku bio velik. Većina se grejala čajem i kuvanim vinom, dok su neki radije igrali i tako dizali temperaturu. Iako na binu nije izašao izvođač nekog zvučnog estradnog imena, zabava je bila dobra, prava narodna, jer repertoar grupe “La Banda” je dovoljno širok da pokrije najrazličitije ukuse, a kvalitetom sigurno ne zaostaju za poznatijim kolegama.

Nešto pre ponoći okupljenom narodu se obratio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški i zaželeo im srećnu Novu. “Želim da Nova godina donese radosti, sreću, zadovoljstvo svima nama, da naša misao bude usmerena ka dobrom, ka svemu onom što će nam doneti sreću. Želim da Nova godina svima nama puno radosti, da sve ono što želimo da uradimo na ličnom, porodičnom ili društvenom planu, kao što je razvoj, uspešno realizujemo i ostvarimo. Budite srećni, zadovoljni, puni zdravlja, puni trenutaka kada su nam na licima osmesi i sreća”, bila je predsednikova želja upućena sugrađanima.

Nakon što je vatromet i zvanično označio da smo ušli u 2020. godinu, predsednik Paroški, u pratnji svojih saradnika, članova Opštinskog veća, dr Ilijom Gazepovim, Đorđem Džekovim i predsednikom Mesne zajednice Srbobran Ninoslavom Jokanovićem, krenuo je u obilazak dežurnih službi u Srbobranu, ali pre njih posetili su Dnevni boravak Udruženja “Biser”. Štićenici udurženja proslavljali su praznik zajedno, a dolazak predstavnika lokalne samouprave za njih je bilo iznenađenje. Gosti nisu došli praznih ruku, bilo je kolača, sokova i paketića, što je Biserovce svakako obradovalo.

Obilazak je nastavljen u Policijskoj stanici, zatim su posećeni vatrogasci i na posletku služba Hitne pomoći. Njima je delegacija donela tople Turijske kobasice i sokove, svakom ponaosob su čestitali Novu godinu, a zatim se i malo družili, ne bi li im bar ovo dežurstvo učinili lakšim.

Facebook Komentari