Kreativna radionica “Slatkiš za tvoj osmeh” održana u Domu kulture

28. decembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Kultura, Zabava

Galerija Doma kulture bila je u četvrtak, 26. decembra, mesto održavanja umetničke radionice namenjene deci, s tim da je uslov za učešće u njoj bio da svako dete koje dođe mora doneti neki slatkiš kao poklon deci koja ih nemaju.

U kreativnoj radionici deca različitih uzrasta pravila su ukrase za jelku, novogodišnje čestitke i šarali su medenjake, uz svesrdnu pomoć kreativnih učiteljica. Radionice i akcija za prikupljanje slatkiša nosili su naziv”Slatkiš za tvoj osmeh”.

“Radionica je bila stvaralačkog, zabavnog i humanitarnog karaktera. Mnogo raznih ideja i zamisli. Klinci i klinceze su napravili prave modne detalje za jelku i na taj način ulepšali Galeriju Doma kulture. Od okruglog kartonskog tanjirića su po svojoj ideji napravili venčiće za vrata, čestitke sa ispisanim željama za Deda Mraza i ukrase za jelku od kartona. Sami su šarali medenjake, koje su okačili među ostale ukrase. Nacrtali su i obojili velike jelke, a onda poneseni svojom maštom ukrasili ih trakicama, perlicama i šljokicama. Pored toga što su dečica uživala u novogodišnjoj radionici praveći ukrase, prikupili su mnogo slatkiša koji će obradovati drugare iz Narodne kuhinje. Volite se i usrećite jedni druge, jer praznici su vreme darivanja”, saopštili su nam u Domu kulture.

Facebook Komentari