I za kraj godine darivana su novorođenčad

28. decembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, udruženje

Istekom četvrtog kvartala 2019. godine, došao je na red i poslednji skup na kom su opština Srbobran i Udruženje “Ruka spasa” darivali decu rođenu u pomenutom periodu.

Roditelje sve dece rođene u periodu od 1. avgusta do 1. decembra 2019. godine pozvani su od strane organizatora ovih skupova, da dođu u petak 27. decembra, u Veliku salu opštinske zgrade kako bi im bili uručeni pokloni u vidu posteljine za krevetac, koje sponzoriše lokalna samouprava, i kapica, rukavica i čarapica za bebe, koje izrađuju žene iz Udruženja “Ruka spasa”.

“Veoma sam srećan i radostan, posebno na kraju ove godine kada možemo da kažemo da je 2019. po pitanju nataliteta u opštini Srbobran veoma dobra. Ove godine je bilo više od 150 novorođene dece u našoj opštini. Lokalna samouprava već četvrti put u ovoj godini dodeljuje poklon pakete za novorođenu decu. To je naš skroman doprinos natalitetu. Kroz razne vidove pomoći lokalna samouprava pomaže deci, od toga da obezbeđujemo besplatan prevoz za školarce, besplatne udžbenike, užinu, za najbolje učenike obezbeđujemo besplatno letovanje, za treće, četvrto i svako naredno dete besplatan je produženi boravak u vrtiću i školi. Sve to je u cilju da se olakša život roditeljima. Želim i da istaknem ulogu koju u svemu ima Udruženje žena ‘Ruka spasa’, koje je pokretač mnogih akcija, može da posluži kao dobar primer kako funkcioniše jedno udruženje koje tokom godine organizuje brojne humanitarne akcije. I ovoga puta vredne žene iz Udruženja svojeručno su napravile lepe poklone za našu decu”, rekao je predsednik opštine, Radivoj Paroški, a okupljenima poželeo srećne novogodišnje i božićne praznike.

Prisutne je pozdravila i Savka Lazić, predsednica Udruženja “Ruka spasa”, koja se zahvalila mladim roditeljima na velikom odzivu. “Pre dve godine Udruženje ‘Ruka spasa’ pokrenulo je ovu akciju, iako postojimo već 5 godina, i ona nam je jedna od najdražih koje organizujemo. Sa puno ljubavi pravimo sve za novorođenčad, i nadamo se da ćemo to još dugo činiti. Želimo da se ovim bavimo dokle god budemo imali snage. Svim prisutnim majkama i očevima čestitam na prinovi, nema ničeg lepšeg od toga. Za ovu akciju imamo punu podršku predsednika opštine Radivoja Paroškog, a zahvalnost dugujem i mojim vrednim ženama iz Udruženja koje uspevaju da pronađu vremena da naprave ove unikatne poklone.”, Za kraj, Savka je mladim roditeljima poželela da se istim povodom ponovo vide na sličnoj akciji dogodine.

Facebook Komentari