Proslavljen je Badnji dan i dočekan Božić

25. decembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Zabava

Jučerašnji dan, iliti Badnji dan za one hrišćane čija crkva prati gregorijanski kalendar, obeležio je veliki skup građana ispred zgrade Mesne zajednice u Srbobranu, gde je organizovana proslava ovog važnog datuma.

“Mesna zajednica Srbobran je ove godine, uz podršku lokalne samouprave, organizovala za naše sugrađane koji proslavljaju Badnji dan po gregorijanskom kalendaru, prigodan program. Proslava je namenjena kako odraslima tako i deci, za koju smo obezbedili 400 paketića. Kako bi se posetioci zagrejali, kuvali smo čaj i vino, Deda Mraz je deci podelio poklone i slikao se sa njima, a imali smo i jednu malu predstavu inspirisanu praznikom. Nadam se da će ovo postati tradicija, i da ćemo svake naredne godine podizati kvalitet na viši nivo i povećavati broj sadržaja i paketića”, rekao je o proslavi predsednik MZ Srbobran, Ninoslav Jokanović. On je uputio zahvalnost predsedniku opštine, Radivoju Paroškom, i lokalnoj samoupravi što su omogućili održavanje ove proslave. Takođe se zahvalio i Klubu za negovanje tradicije “Begluk”, Savezu vojvođanskih Mađara i naravno svim građanima koji su došli i doveli decu da zajedno uveličaju proslavu Badnjeg dana.

“Svim mojim sugrađanima koji slave, želim srećno Badnje veče i Božić. Poželeću im i puno zdravlja, sreće, ljubavi i topline u domu”, dodao je Ninoslav.

Ono što je svakako išlo u prilog organizaciji ovog skupa su vremenski uslovi. Samo tog dana nije bilo nikakvih padavina, a kad je hladnoća u pitanju, svako je mogao da izdrži sat i po vremena, koliko je trajao program i podela paketića. Gospodin Jokanović najavio je sličan program za Badnji dan po julijanskom kalendaru, 6. januara 2020. godine, kada će ponovo biti podeljeno 400 paketića. Pre toga, 31. decembra, deliće se pokloni i za decu iz socijalno ugroženih porodica, kako bi i ona osetila prazničnu radost, opet u organizaciji Mesne zajednice uz podršku opštine Srbobran.

Galeriju sa fotografijama sa skupa održanog 24. decembra, možete pronaći u našoj facebook galeriji.

Facebook Komentari