Pobede za kraj odbojkaške polusezone

25. decembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Odbojka, Sport, Zabava

Jučerašnjom utakmicom u Turiji spuštena je zavesa na odbojkaška dešavanja u 2019. godini. Pobedom od 3:1 (25:14, 25:23, 21:25, 25:15) nad ekipom “Blok aut” iz  Temerina, naše odbojkašice su se na najlepši način oprostile od svojih vernih navijača.

Publika u Turiji imala je prilike da uživa u lepim potezima igračica obe ekipe. Sama utakmica ja počela za našu ekipu kako se samo poželeti može. Siguran servis, dobar prijem, kvalitetna organizacija i dobra realizacija napada, bile su karakteristike prvog seta, koji naše devojke lako rešavaju u svoju korist sa 25:14. I drugi set je počeo slično, ali se sa par grešaka ušlo u neizvesnu završnicu. Međutim, tada na scenu stupa jedan od naših najboljih servera, Jovana Vojvodić, koja pri rezultatu 18:16 za gostujuću ekipu, sa nekoliko lucidnih servisa “lomi” set u korist naše ekipe za vođstvo od 2:0 u setovima.

U trećem setu dolazi do opuštanja. Igralo se poen za poen, ali su ga gošće ipak dobile i smanjile rezultat na 2:1. Četvrti set je odigran bez greške. Počelo je odličnim servisima kapitena Tijane Jojkić za vođstvo od 7:0, za mirniju igu u nastavku. Razorni smečevi Staše Erceg, Jovane Stojanović, Milane Miljanić, te neprolazni blokovi Smilje Ivanović i Ane Bogojević i odlično organizovana odbrana od strane naših libera Tanje Jojkić i Nataše Kupreščanin, nisu davali nadu Temerinkama. Set je lako dobiljen sa 25:15, a time i utakmica za konačnih 3:1.

“Posle lošeg početka takmičenja u ‘PVL – istok’, uspeli smo da konsolidujemo ekipu, nadomestivši nedostatke na nekim pozicijama. To je u zadnjih mesec i po dana rezultiralo dobro odrađenim treninzima, ali i kvalitetnom igrom u zadnjih četiri-pet kola. Zadovoljan sam zalaganjem devojaka, pogotovu ako se zna da su u tri dana odigrale dve utakmice. Pre ove u gostima su savaldale Beočin sa 3:0 (25:11, 25:10; 25:14). Imali smo peh da nam se tada povredila Jovana Kupreščanin, pa na nju nismo mogli računati za utakmicu sa Temerinkama. Devojke su odlično ušle u utakmicu, sa malim padom koncentracije u trećem setu. Moram ih sve pohvaliti jer su pružile sigurno jednu od najboljih partija u ovoj godini. Ako se tome doda da je kadetska selekcija našeg kluba osvojila prvo mesto na finalnom turniru ‘OS Srednja Bačka’ moram biti izuzetno zadovoljan završnicom sezone”, istakao je trener Dragan Jojkić.

Facebook Komentari