Novogodišnji vašar u ZMAJU

25. decembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Škola, Zabava

Tema ovogodišnjeg prazničnog vašara u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” bila je “Jelka”, a na njoj su radili mnogobrojni đaci, kroz radionice koje su organizovane u samoj školi.

Novogodišnji vašar je priređen 23 decembra u holu škole, gde su deca po vrlo pristupačnim cenama prodavala svoje rukotvorine. Među njima bilo je okićenih novogodišnjih jelki, razglednica sa motivima jelke, ukrasa, jelkica od kartona sa šljokicama, ikebana i drugih zanimljivih stvari koje su nastale vrednim radom dece, njihovih roditelja i učiteljica.

U ponudi je bilo i mirišljavih sapuna, prodavali su se i proizvodi koje su deca pravila kod kuće sa svojim roditeljima, kao što su medenjaci. Roditelji su pomagali svojoj deci i prilikom prodaje, a cene su se kretale od 10 do 100 dinara. U veoma kratkom roku, za svega sat vremena, od 9:00 do 10:00 časova, većina rukotvorina je, možemo reći, planula.

Nekog važnijeg dogovora, vezanog za raspolaganje sa zarađenim novcem, nije bilo. Jedni su novac zadržali za sebe, drugi su pak napunili odeljensku kasicu i tek će razmišljati kako da potroše zarađen novac, a III1 je sav zarađen novac ubacilo u kutiju koja se nalazi u holu škole i u koju se ubacuje dobrovoljni prilog za Nađ Stevana.

Učiteljica I1 Snežana Stanojev ispričala je i jednu zanimljivost iz radionice: “Posebnu radost nam je ove godine upriličila Stašina baka, Helena Knežević, koja je poklonila odeljenju, 20 ručno rađenih keramičkih zvončića. Uživali smo u njihovom dekorisanju. Deci je bilo teško da se odvoje od ovog poklona, pa većina učenika nije ni htela da proda svoj zvončić”.

Facebook Komentari