OŠ “Petar Drapšin” deo je akcije OBROK ZA PORODICU

23. decembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Društvo, Škola

Školski tim za borbu protiv nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, Osnovne škole “Petar Drapšin” iz Turije, organizovao je uključivanje ove obrazovne institucije u akciju “Obrok za porodicu”.

Reč je o akciji napravljenoj kako bi spojila ljude koji imaju i mogu da pripremaju hranu, sa onima kojima je obrok potreban. Za vrlo kratak period vremena akcija je zaživela u Srbiji, posebno u Vojvodini, a od 8. decembra realizuje se i u našoj opštini. Učenici turijske škole su od 8. do 20. decembra uspeli da animiraju veći broj ljudi u svom selu, većina se njih i uključila u obezbeđivanje obroka za one koji ih nemaju u dovoljnoj meri.

Tokom te dve nedelje u Turiji je sakupljena veća količina konzervirane hrane i drugih dugotrajnih namirnica. Sakupljene namirnice obradovaće nekoliko porodica u Turiji i Nadalju. Akcija je organizovana pod sloganom “Za puno srce i pun stomak”. Srca ovih humanitaraca zasigurno su velika, a sigurno je i da će ovakvo dobročinstvo uticati i na druge ljude da učine nešto slično. Svako u skladu sa mogućnostima.

Facebook Komentari