Topao decembarski dan dodatno zagrejan besplatnim kapama i šalovima

21. decembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, udruženje

Vredne žene iz “Ruke spasa” obradovale su danas na Trgu slobode u Srbobranu veći broj dece. Uz vesele melodije dečijih pesmica, sa novim pletenim kapama, šalovima i medenjacima u rukama, mali posetioci proveli su popodne u parku.

 

Druga realizovana akcija ove nedelje ponovo je za cilj imala da obraduje decu, posle pozorišne predstave i novogodišnjih paketića, “Ruka spasa”, je podelila veliki broj poklona koji služe da ugreju decu u zimskim danima. Predsednica udruženja Savka Lazić još jednom je stala pred novinare i detaljnije objasnila akciju.

“Potrudili smo se ovoga puta da spremno dočekamo zimu, isplele smo veliki broj kapa i šalova za decu. Svaki poklonjeni komad zimske garderobe je ručno pleten od prirodne vune, i svaki je unikatan. Uz to svakom detetu smo poklonili i jedan paketić domaćih medenjaka, ručno šaranih, što je moja specijalnost. Sve je ručni rad i sve je prirodno. Akcija je odlično prošla, došlo je mnogo dece sa svojim roditeljima, i baš smo zadovoljni što je sve podeljeno u kratkom roku. Zahvalila bih se svim građanima koji su došli, hvala mojim ženama što su se trudile i izdvojile toliko vremena da izrade sve ove poklone. Takođe se zahvaljujem opštini Srbobran koja nas uvek pomaže i ovoga puta se posebno zahvaljujem Tot Atili koji je besplatno ustupio svoju muzičku tehniku i sa nje deci puštao pesme”.

“Ono što do kraja godine građani mogu još da očekuju od našeg udruženja, je podela poklona za novorođenčad koja su došla na svet u četvrtom kvartalu ove godine. Kao i do sad svako dete će dobiti poklon dobrodošlice u zajednicu, od nas su to kapice, čarapice i rukavice, a opština se priključuje sa poklon posteljinom za krevetce. Pored te stalne akcije, imaćemo još jednu na samom izmaku godine, u saradnji sa Mesnom zajednicom Srbobran, koja će deliti paketiće za socijalno ugroženu decu, 31. decembra, mi ćemo se priključiti sa poklon medenjacima i plišanim igračkama. 

Facebook Komentari