Nezaboravno veče sa Minjom Subotom

21. decembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Kultura, Zabava

Na oduševljenje mnogobrojnih mališana u Pozorištancu je sinoć održan zabavni program sa Minjom Subotom pod nazivom “Deca su ukras sveta”.

Jednočasovni program sa proslavljenim kompozitorom, zabavljačem i iznad svege čovekom koji je svoj život posvetio deci, pružio je baš najmlađim Srbobrancima veliko zadovoljstvo. Minja je sa njima neprekidno pevao, pričao i družio se, a neki su čak imali i priliku da se popnu na binu i uzmu učešće u programu. I sam Minja je bio iznenađen umećem dece koja su mu se pridružila na bini i rado je sa njima u glas otpevao neke svoje poznate kompozicije, reč je o polaznicima škole modernog plesa “Zvezdice”, koje su prve imale priliku i da se slikaju sa gospodinom Subotom. Nakon što je program završen mnoga deca su htela da se fotografišu sa njim, a isto su učinili i neki odrasli.

Veliko oduševljenje programom primetno je bilo i kod zaposlenih u Domu kulture Srbobran, koji su organizovali ovo zanimljivo veče i starali se da sve protekne u najboljem redu. “Kao i svakog decembra meseca Dom kulture obeležava Dan ustanove, ove godine za 53. rođendan odlučili smo da našim najmlađim sugrađanima poklonimo druženje sa Minjom Subotom. Mislim da su deca uživala u programu, svako ko je bio večeras ovde mogao je tome da svedoči, a sigurna sam da su se i roditelji rado prisetili svog detinjstva čiji je Minja bio sastavni deo”, rekla nam je Milica Zarić, direktorka Doma kulture.

Neizostavno je bilo da i od samog Minje čujemo par reči o ovoj večeri, ali i uopšte o njegovoj bogatoj karijeri. “Posle dugo vremena sam u prilici da gostujem u Srbobranu, poslednji put sam bio ovde na snimanju filma ‘Neposlušni’. Taj film nam je doneo mnoge nagrade, mislim da nam je Srbobran doneo sreću u tome. Na snimanju tog filma proveo sam neke divne dane ovde zbog čega mi je vaš grad u lepom sećanju. Kada su me nedavno pozvali da dođem i nastupim za decu, znao sam da mogu očekivati divnu publiku jer znam kakvi divni ljudi ovde žive, ali i pored toga sam ostao iznenađen brojem posetilaca. Cela sala je pevala, verovatno su svi u ovoj sali odrastali uz te numere nevezano za to koliko imaju godina sad. Možete li zamisliti koliko je moje zadovoljstvo kad svi zajedno pevamo u glas nešto što sam stvarao dugi niz godina, i to uz pesnike kakvi su Ljubivoje Ršumović, Mika Antić, Pera Zubac. I večeras sam dobio potvrdu da je moj rad bio ispravan. Volim što su moji nastupi spontani, uvek se dešavaju neka lepa iznenađenja, večeras sam potpuno neočekivano na bini imao jedan mali hor i plesnu grupu. Sigurno ću pamtiti ovo veče kao jedno koje je obeležilo kraj ove godine”.

“Moja publika je kao jedna velika porodica, nebitno u kojoj današnjoj državi žive, kad im dođem u posetu svi u glas pevaju kao jedan. Moje pesme su ušle u škole i udžbenike, verujem da sam utrošio život u pravu stvar i srećan sam zbog toga. Sve što sam radio i danas što radim je deo misije, a ne radi ekonomske dobiti. Imam dovoljno za lep život, a ovi nastupi su moje čisto zadovoljstvo, tu nema biznosa. Iako je uglavnom pevam, ne smatram sebe pevačem, ja sam pre svega televizijski autor sa preko 800 emisija iza sebe i to na nacionalnim programima. Važno je da čovek bude svestran, kreativan, i da se obrazuje, uvek da se usavršava, to je moja poruka za mlade. Manje vremena da provode pred televizorom i uz telefone”, rekao nam je Minja Subota.

Facebook Komentari