Atletski klub nagradio svoje najbolje sportiste

21. decembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: atletika, Deca, Sport

Atletski klub Srbobran održao je u restoranu sportske Hale, 13. decembra, redovnu godišnju skupštinu, što je ujedno i najbolji trenutak za sumiranje rezultata, pravljenje planova za narednu godinu, ali i neizostavno odavanje priznanja onim najboljim pojedincima.

Posećenost skupštine bila je velika, kako ljudi iz uprave kluba, tako i samih atletičara, ali i njihovih roditelja koji se interesuju za rad sportskog kolektiva koji je bitan deo odrastanja njihove dece. Predsednik SAK-a, Imre Paška, predstavio je detaljno izveštaj o radu za 2019. godinu, baš sa željom da svi činioci ovog kluba budu dobro informisani. Sastanak je otpočet prisećanjem na trenera koji je dugi niz godina bio jedna od centralnih figura u klubu. Na žalost u ovoj godini SAK je izgubio ovog člana tima, posle teške bolesti umro je čika Pišta.

U nastavku izveštaja predsednik kluba bavio se finansijama, odnosno sredstvima koje je odobrila opština, ove godine ona su bila u visino od 230.000 dinara, kao i na šta su ta sredstva trošena. Takođe u izveštaju se detaljno pominju sva takmičenja na kojima je klub učestvovao, kao i svi važniji ostvareni rezultati i imena učesnika koji su ih postigli. Pored toga Paška je istakao i neke druge stvari koje je bilo bitno pomenuti, kao što je i dalje nerešeno pitanje svlačionica, toaleta i samog terena na Rajčuru, gde deca treniraju 3 puta nedeljno. Pored treninga na otvorenom, atletičari imaju i 4 termina u dvoranama kada vremenski uslovi nedozvoljavaju rad napolju, velikoj sportskoj sali, teretani i sali u školi “J.J.Zmaj”.

Po rečima predsednika Imreta, klub trenutno broji 31 člana u trenažnom procesu, kao i do sad vodi se detaljna statistika o svakom od njih, tako da su kod nekih primećeni značajniji pomaci na bolje, što potvrđuju i ostvareni rezultati. Klub je dobio jednu novčanu donaciju, predsednik Mesne zajednice Srbobran, Ninoslav Jokanović, se svakog meseca odriče novčane nadoknade za svoj rad i prosleđuje je klubovima, a u jednom mesecu je taj novac završio na računu atletskog kluba, za uzvrat mu je dodeljena zahvalnica. Važno je bilo spomenuti i da je klub imao prilku da sa nekolicinom članova održi treninge na novosadskom stadionu Karađorđe, gde su se atletičari upoznali i sa Ivanom Španović. Stručni kadar SAK-a bio je i neizostavan deo Prve Dečije olimpijade u Srbobranu…

Najlepši deo skupštinskog zasedanja bilo je uručivanje priznanja najuspešnijim pojedincima. Najbolji su od kluba dobili po pehar, sportsku torbu i kalendar za narednu godinu . Imena ovih mladih sportista koji su osvajali prva, druga i treća mesta na mnogim atletskim smotrama su: Medurić Marija, Šeguljev Maša, Medurić Ivana, Dunđerski Lazar, Pajović Jana, Kovačev Anja i Vojvodić Jovana. Što se tiče planova za sledeću godinu, želja kluba je da sa svojim atletičarima uzme učešće na svakom mogućem takmičenju, pored toga tražiće se od opštine povećanje budžeta, odnosno vraćanje na nivo od pre tri godine. U klubu navode da je ovo potrebno kako bi se dokupila nedostajuća sportska oprema. Takođe klub će ponovo zatražiti od nadležnih izgradnju staze, bar od 200 metara. Pored toga upućen je poziv svim nekadašnjim članovima ovog sportskog kolektiva da se vrate i pomognu u treninzima dece, kako bi ostala u trenažnom procesu i tako se domogla rezultata koje žele.

Facebook Komentari