U Nadalju održan likovno-literalni konkurs „S ljubavlju, dragoj Valentini“

17. decembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Kultura, Škola, udruženje, Zabava

Kako bi sačuvali sećanje na Valentinu Naumov (2000-2009) iz Nadalja, tamošnje Udruženje „S ljubavlju, dragoj Valentini” organizovalo je likovno-literarni konkurs. U tamošnjoj sportskoj sali, prethodnog petka, organizovana je i ceremonija proglašenja najboljih učesnika po straosnim grupama.

Udruženju su u susret izašli Osnovna škola “Žarko Zrenjanin Uča” i vrtić “Bubamara” Predškolske ustanove “Radost”, i pomogli u organizaciji. Događaju je prisustvovao veliki broj dece i roditelja, meštani Nadalja, porodica i rodbina Valentine Naumov, kao i njena generacija 2000. U ime Udruženja, prisutnima se obratila Danijela Miličić Trebaticki, osnivač i organizator događaja i zahvalila svima na prisustvu i podršci.

“Radi ostvarivanja svojih ciljeva, čuvanja i negovanja uspomene na Valentinu Naumov, razvoja i unapređenja kulture i kulturnog života u Nadalju i stvaranja i negovanja ljubavi dece prema kulturi i umetnosti, Udruženje je i ove godine raspisalo konkurs za dodelu nagrada najboljim likovnim i literarnim stvaraocima. Tema Konkursa je bila „Ljubav i prijateljstvo“ i sproveden je u nekoliko  kategorija. Za decu predškolskog uzrasta, za tri vaspitne grupe, realizovan je likovni konkurs. Za učenike nižeškolskog uzrasta, od 1. do 4. razreda, realizovan je takođe likovni konkurs, dok je za učenike viših razreda, od 5. do 8. razreda, realizovan literarni konkurs. Dodeljeno je ukupno 35 nagrada za najuspešnije stvaraoce”, pojasnila je Danijela. Posebnu zahvalnost za podršku u realizaciji i organizaciji Konkursa, izrazila je nastavniku srpskog jezika Dejanu Lale i direktorici škole Branislavi Stanaćev, kao i Valentininoj generaciji što su došli da zajedno poruče Valentini, da će sa njima i ona uvek biti tu.

Dobitnici nagrada po uzrasnim grupama:

Srednja grupa 1 – Snežana Veselinović, Isidora Starčev i Andrej Tot;
Srednja grupa 2 – Sofija Janković, Aleksija Preradov i Nevena Pešić;
Pripremna predškolska grupa – Helena Dotlić, Tara Siriški i Monika Radu;
I razred – Dejan Jakšić, Jelena Jovanović i Valentina;
II razred – Srđan Grujić, Nataša Andrić i Teodora Preradov;
III razred – Anđela Stojnović, Jovana Virag i Helena Virag;
IV 1 razred – Jovana Grujić, Gordana Preradov i Svetlana Virag;
IV 2 razred – Dejan Ćurčić, Rebeka Žarkovački i Igor Miljević;
V razred – Nestor Avramov, Maja Benke, Maša Vrbaški i Daniela Blumenšajn;
VI razred – Anastasija Radu;
VII razred – Veljko Golub;
VIII razred – Jovana Šipoš, Nađa Šajin, Marko Kutić, Uglješa Surdučki i Milica Grujić.

Facebook Komentari