Ovoga puta paketiće je delila “Ruka spasa”

17. decembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, udruženje

Zajedničkim snagama Udruženje “Ruka spasa” i Dom kulture Srbobran, a uz pomoć lokalne samouprave, priredili su mališanima u Srbobranu jedno zabavno veče u duhu predstojećih praznika. Dom kulture poklonio je mališanima pozorišnu predstavu “Zaljubljeni Bubamarci”, a Udruženje je organizovalo podelu paketića uz slikanje sa Deda Mrazom.

Kako se Udruženje “Ruka spasa” prvenstveno bavi decom i ispunjavanjem njihovih potreba, ni ovoga puta nisu izostali osmesi i sreća na licima mališana koji su ponedeljak veče proveli u Pozorištancu. Na samom početku nastupili su glumci iz begradskog teatra “Talija” sa svojom predstavom, što je bilo namenjeno svoj deci Srbobrana, a potom su u sali ostala ona deca koja su izabrana da dobiju paketiće, oko 70 njih. Udruženje se opredelilo da ovoga puta obraduje mališane koji odrastaju samo sa jednim roditeljem, ili imaju bar jednog roditelja koji spada u grupu prognanih ili raseljenih lica.

“Odlučili smo se za paketiće koji su bogati slatkišima, ali imaju i po nešto od garderobe. Kako nema mnogo dece, svaki paketić ima ispisano ime deteta kojem je namenjen, jer smo se trudili da svako dete dobije baš komad garderobe u približno odgovarajućoj veličini, i naravno da bude odgovarajuća posebno za dečake i devojčice. Ni jedna od naših akcija ne bi bila realizovana da nemamo oko sebe dobre ljude, ovoga puta u susret nam je izašla direktorica Doma kulture, Milica Zarić, sa besplatnom predstavom. Kao i uvek tu je i opština Srbobran i njen predsednik Radivoj Paroški, koji nam uvek pomažu, a ovoga puta pomoć je stigla i od Pokrajinskog fonda za izbegla i raseljena lica”, rekla je Savka Lazić. Mlada glumica srbobranskog amaterskog pozorišta, Teodora Momčilović, volonterski je pomagala u realizaciji ovog događaja, zbog čega joj organizatori upućuju posebnu zahvalnost.

Kako objašnjava Savka, Centar za socijalni rad naše opštine je na zahtev udruženja poslao spisak dece koju podižu samohrani roditelji (nevezano da li imaju samo majku ili oca), sa tog spiska je odabrano 30 porodica koje imaju više dece, a samo jedno dete ima pravo na paketić. “Ruka spasa” je donela odluku da obiđe još 50 porodica sa pomenutog spiska i da svim mališanima koji ovoga puta nisu bili u prilici da se obraduju slatkišima, ipak dobiju poklon za Novu godinu.

Ono što je u najavi, a tiče se ovog udruženja, jeste akcija koja je planirana za subotu, 21. decembar. “Ruka spasa” planira da od 12:00 časova toga dana, na Trgu slobode, besplatno deli ručno pletene kape i šalove, kao i paketiće medenjaka, za sve zainteresovane Srbobrance, kako bi se ova zima pregurala lakše i uz vedrije raspoloženje.

Na našoj facebook stranici možete pronaći galeriju fotografija nastalih u Pozorištancu.

Facebook Komentari