Pobeda košarkaša u Kuli za kraj polusezone

14. decembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Poslednja utakmica u ovom delu sezone za košarkaše OKK “Srbobran” odigrana je večeras u Kuli, gde je naš tim iako značajno oslabljen slavio protiv KK”Sivac”, rezultatom 90:96 (50:53).

Teško da je neki navijač srbobranskog kluba mogao očekivati da će rezultat na revanš utakmici sa Sivčanima biti tako tesan, nikako ne posle one utakmice odigrane u Srbobranu kada su naši momci slavili sa 100:78. Na večerašnji meč, 11. kolo Druge regionalne lige, Jovica Andrić poveo je samo 8 igrača, jer ih i nije imao više na raspolaganju. Naši momci sjajno su otvorili utakmicu, i poveli u prvoj četvrtini sa 21:39. Već u drugoj došlo je do pada, odnosno do buđenja domaćeg tima koji pre poluvremena uspeva značajnije da smanji prednost i učini da utakmica bude neivesna, rezultat u toj četvrtini bio je 31:16 (50:53).

Treću četvrtinu ponovo dobija ekipa “Sivac” i pre poslednje deonice uspeva da izjednači rezultat na 76:76, 24:21 u trećoj četvrtini. Poslednja deonica bila je kao rovovski rat, koji nakon požrtvovane igre pripada Srbobrancima, 14:20 u četvrtoj četvrtini i 90:96 na kraju utakmice. Naš tim postigao je neverovatnih 19 trojki, Jovan Antić čak 11, u prvoj četvrtini 9 iz 10 pokušaja, a ukupno je postigao 41 poen. Trninić Nemanja bio je drugi najkorisniji u našem timu sa 22 poena, i jednim pogotkom za 3 poena. Šijačić Igor bio je večeras u prilici da pomogne timu sa 11 poena, 2 trojke, a dvocifren je bio i Strahinja Momčilović sa 10 poena i 2 trojke, od kojih je i ona koja je pred sam kraj meča odredila pobednika.

“Velika je ovo pobeda naših seniora protiv ekipe iz Sivca, sve čestitke mojim momcima, pogotovo iz razloga što smo na ovu utakmicu išli sa samo 8 igrača. Neki zbog povreda, prehlada, a neki zbog obaveza na poslu večeras nisu mogli da igraju. U prošlom kolu nas je napustio Dušan Samardžić, koji je pojačao ekipu ‘Hercegovac’ iz Gajdobre, i kojem želimo svu sreću u borbi za ulazak u viši rang takmičenja. Mnogo nam je pomogao u dosadašnjim utakmicama, i značajno je zaslužan za skor od 7 pobeda u 9 mečeva”, rekao je trener Jovica Andrić nakon poslednje utakmice u 2019. godini. Nastavak sezone sledi 1. februara.

Facebook Komentari