Prvo mesto za Ružicu

05. decembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Konkurs, Kultura, Škola

Nedavno završeni 17. Međunarodni likovni konkurs „Linija“ , koji je raspisao Centar za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine, privukao je mnogo mladih stvaralaca, a među njima bili su i đaci Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”, čija je učenica, Ružica Bajzer osvojila prvo mesto.

Pored najuspešnije Ružice, učenice VIII4, svojim likovnim radovima, inspirisanim linijom kao motivom, predstavili su se i:  Aleksandra Ađanski,  Ana-Marija Janoši  i Teodora Nemet, sve učenice VIII4 razreda.

Nenagrađeni radovi đaka: Teodore Nemet, Aleksandre Ađanski i  Ana-Marije Janoši.

O samom konkursu, ali i o uspehu učenice osmog razreda, govorila je Jelena Popović, likovni pedagog OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“. “Linija je osnovni likovni element, i osnovno srestvo izražavanja u likovnoj umetnosti. Pomoću linije se sporazumevamo, pa čak i osećamo. Osećamo, jer svaka linija ima svoju vrednost i karakter, te sa crteža možemo osetiti sa kakvom energijom i poetikom je nastalo likovno delo, i kakvim temperamentom i osećanjima se vodio umetnik dok je stvarao. Lepota crteža je u izboru tehnike, crtačkog materijala, i u odabiru adekvatne podloge na kojoj se crta. Učenici naše škole su se potrudili da na što zanimljiviji način, sa različitim tehnikama i materijalima odgovore na temu, a učenica VIII4 razreda, Ružica Bajzer, je osvojila prvo mesto. Čestitam joj na velikom uspehu”.

Facebook Komentari